&

NEC O14 - FC den Bosch O14

Stan Maas met FC den Bosch <13 onder de beste 14 van Nederland.

Stan Maas is zaterdag 18 januari weer begonnen met de competitie. En wat voor een competitie. Ze hebben zich met FC den Bosch <14 geschaard onder de beste 14 van Nederland. Ze moeten voetballen tegen de topclubs van Nederland. De indeling is; Ajax, Sparta Rotterdam, Feyenoord, Groningen, AZ, FC Utrecht, NEC, PSV, Ado den Haag, VVV, Twente, WillemII/RKC en Volendam. De topclubs, Ajax, PSV en Feyenoord, krijgen ze allemaal thuis op bezoek. Gisteren stond de eerste wedstrijd op het programma, uit tegen NEC. In de najaar competitie werd van NEC verloren, met 4-2. NEC begon sterk aan de wedstrijd en zette meteen druk. Maar FC den Bosch <14  wist er goed mee om te gaan. Aan voetballen kwam FC den Bosch <14  nog niet aan toe, maar dit werd beter na 10 minuten. NEC nam gas terug, en FC den Bosch <14  kwam daardoor beter aan voetballen toe.

Dit resulteerde dan ook in een voorsprong. Een goede voorzet van links, die doordat de spits goed voor zijn man kwam en de bal intikte bij de eerste paal. NEC gaf voerde de druk weer op, maar was niet bij machten om uitgelezen kansen te creëren. 0-1 was dan ook de ruststand.De 2de helft begon NEC met veel inzet. Bij NEC waren een paar omzettingen gedaan, waardoor er een beter evenwicht op het middenveld was. Ze speelden nog meer met de punt naar voren. De druk op de goal van FC den Bosch <14  nam toe, wat dan ook resulteerde in de gelijkmaker in de 10 minuut van de 2de helft. NEC bleef met veel fysieke en veel energie spelen.
Dit resulteerde in een hoog tempo met aanvallen van beide partijen. Een aanval van FC den Bosch <14  werd onderschept op de 16 meter van NEC, die er razend snel uit kwamen. Dit resulteerde dan ook in een goal. De bal werd in eerste instantie nog afgeslagen door de verdediging van FC den Bosch <14, maar uit de 2 lijn schoot de vrije staande NEC speler de bal in het net. FC den Bosch <14 zetten nog een keer aan voor de gelijkmaker, maar het lukte niet om te scoren. Kleine kansjes waren er nog wel, maar zonder goed resultaat.

Aankomende zaterdag, 25 januari staat om 14.30 uur de thuis wedstrijd tegen Feyenoord op het programma. Dit wordt een zware klus.
Maar wel een mooie affiche voor de spelers van FC den Bosch <14.