&

FC den Bosch D2- JVOZ

Stan Maas en Lars van Hamond niet kansloos verloren van JVOZ

Zaterdag 22 september stond de wedstrijd uit tegen JVOZ , Vlissingen, op het programma.  JVOZ staat voor “Jeugd Voetbal Opleiding Zeeland. We moesten om 9.00 uur in Vlissingen staan. Aangezien het 1 uur en 40 minuten is rijden,  moesten we vroeg op. Na de lange rit kwamen we op tijd aan in Vlissingen. FC den Bosch D2 had er zin in en ging vol zelf vertrouwen het veld op. Dit doordat alle 3 de competitie wedstrijden, winnend waren afgesloten, met goed voetbal. Ook  de tegenstander was goed voorbereid. De club JVOZ is een jeugdvoetbal opleiding uit zeeland, mede opgericht door Dennis en Gerard de Nooijer.

De wedstrijd begon en FC den Bosch D2 begon meteen druk te zetten op JVOZ. JVOZ kon de bal maar moeilijk rondspelen. Daardoor werd de bal regelmatig naar voren getrapt door JVOZ, maar verder als de helft van FC den Bosch D2 kwamen ze niet. Daar werd de bal op gevangen door FC den Bosch D2, en  combineerde goed wat dan resulteerde in  vele kansen. Maar zoals de laatste week vaak het geval was ging de bal er niet in. Ook niet toen de rechterspits een vrije bal kreeg op de rand van de 16 meter, waardoor hij de hoek voor het uitzoeken had, maar de bal ging ruim naast.  Ook door een grote regenbui, lieten FC den Bosch D2 zich niet uit het veld slaan.   Bij een aanval over rechts, werd de bal voor gegeven, en vervolgens doeltreffend ingekopt door de spits, alleen werd er gevlagd voor buitenspel, waardoor de treffer werd geannuleerd. De ruststand was dan ook 0-0. Maar door het goede positie spel en de vele kansen voor FC den Bosch D2, ging de FC den Bosch D2 met een goed gevoel de rust in.

Na rust was het spel minder van FC den Bosch D2. Het spel speelde zich op het midden veld. De keeper van FC den Bosch D2 had nog weinig hoeven te doen.FC den Bosch D2 was de betere ploeg, maar zoals het vaak gaat valt het doelpunt aan de andere kant. De achterhoede van JVOZ gaf een diepe bal, waardoor de spits van JVOZ, een vrije doorgang kreeg op alleen op de keeper af te gaan. En hij benutte deze uitgelezen kans. Het was niet terecht, maar de doelpunten tellen. FC den Bosch D2 bleef drukken maar echt een uitgelezen kans kregen niet, tot 5 minuten voor tijd. FC den Bosch D2 wilde de 1-1 maken, en zetten alles op alles. En bal op de goal van JVOZ, werd afgeweerd, en kwam op een meter of 20 van de goal voor de voeten van de midvoor, deze aarzelde niet en knalde op goal. Onderweg veranderde de spits van FC den Bosch D2 de bal, waardoor deze in de goal ging. De scheidsrechter floot voor een goal, maar terwijl hij dit deed, stak de grensrechter van JVOZ zijn vlag omhoog. Buitenspel zie hij, dat was ook, maar de reactie van de grensrechter kwam zeer laat. De scheidsrechter gaf de grensrechter gelijk, en keurden alsnog de goal af.

FC den Bosch D2 legde zich niet bij neer. Ze bleven vechten voor een goal, maar dit mocht niet baten. Het zat vandaag niet mee. Uitslag was JVOZ-FC den Bosch D2 1-0. Een onterechte uitslag, maar dat telt niet.

Dan volgende week maar de topper, thuis  tegen PSV maar proberen te winnen.