&

ZVS Bodemflex - ZVV Ede

ZVS/Bodemflex 1 vergeet resultaat te boeken tegen ZVV Ede

ZVS verdiende meer dan de 6-8 nederlaag tegen ZVV Ede. Een mindere periode na de rust nekte de thuisploeg.Na een winterstop van ruim een maand wachtte voor ZVS 1 ZVV Ede. De ploeg, die 'De Blauwe Herten' als bijnaam heeft en ook een fanatieke aanhang hebben, al waren die in Gestel nergens te bekennen.

Aan ZVS zijde wederom een debutant: Wibe van Rooy, 22 jaar, afkomstig uit Nistelrode en speelde zich op de afgelopen Meierijcup in de kijker als speler van Prinses Irene. Wibe kende ook een prima debuut, daarover later meer. ZVS nam na anderhalf minuut spelen de leiding. Joep van der Meijden stuurde Collin Van Den Bergh op doelman Alpay Yusgeç af en de 1-0 was een feit. Ede raakte vervolgens wel 2x de paal, maar na 11 minuten kwam Ede op schitterende wijze op 1-1. De uithaal van afstand van Michael Snetselaar trof via onderkant lat doel. Youssef El Hammouchi bracht Ede niet lang daarna ook op 1-2. Na een kwartier scoorde Collin op aangeven van Boyd van Dijk z'n 2e treffer, maar een eigen doelpunt van Joep zorgde weer voor een achterstand. Maar die achterstand werd in de zelfde minuut nog rechtgezet. Uit een uitworp van Rob van Kruijsdijk vond Luuk van Loon Wibe die de bal fraai in de lange hoek kopte waarmee hij de ruststand op 3-3 bepaalde. Al had dat 4-3 moeten zijn. Met nog 5 seconden te gaan kreeg ZVS een 10 meter trap die Joep tegen de paal schoot.

Ede scoorde al vrij snel na rust via Achraf Benahmed de 3-4. Daarna kreeg ZVS 3 dotten van kansen om op 4-4 te komen. Joep (2x) en Rico de Laat vonden echter doelman Yusgeç op hun pad. En toen Hicham Haouat Ede op een 3-5 voorsprong bracht, kreeg ZVS een mindere fase. Ede profiteerde door via Imaddadin Benahmed en een eigen goal van Luuk uit te lopen naar 3-7. ZVS sloeg even later weer toe. Collin scoorde op aangeven van Joep de 4-7 en ook Wibe pikte in de zelfde minuut, na een 1-2 met Collin, ook z'n doelpunt mee: 5-7. 2x scoren bij je debuut is mooi, maar zonder resultaat heb je er eigenlijk weinig aan. Met nog 3 minuten te gaan was de hoop op een resultaat weer terug, maar toen Haouat Ede vanaf de aftrap Ede op 5-8 bracht was de hoop alweer vervlogen. Voor de statistieken mocht de weer teruggekeerde Bas van Kuringen, in z'n 25e duel voor ZVS, op aangeven van Joep nog wat terug doen, maar het bleef bij 6-8. Een wedstrijd waarin ZVS te weinig kreeg, helaas.

Volgende week wacht ZVS een directe concurrent om handhaving. Bristol Team komt dan op bezoek in Sporthal Theereheide. Aanvang 20:00.