&

ZVS 1 - vv Prinsland 1

Luuk van Loon redt ZVS 1 in de slotfase en vloert koploper Prinsland

ZVS speelde z'n beste wedstrijd van het seizoen. Toch leek het erop dat ZVS ging verliezen van koploper VV Prinsland. Totdat in de slotminuten Luuk van Loon de Gestelnaren redde door met 2 doelpunten (en 3 in totaal) alsnog de dik verdiende overwinning veilig te stellen.

De eerste thuiswedstrijd in de competitie van dit seizoen bracht ZVS 1 tegen koploper Prinsland. ZVS moest het doen zonder topscoorder Martin de Laat die met een lichte hersenschudding kampt. Daar tegenover staat de terugkeer van die andere Dungenaar, Luuk van Loon, die inmiddels is hersteld van z'n blessure en z'n eerste minuten van het seizoen maakte. En Luuk was meteen actief in het begin. Hij kreeg al meteen 4 grote kansen op de 1-0 en ook Thomas Nommensen (lat) en Rico de Laat (via keeper op de kruising) kregen al grote kansen op de openingstreffer. En dit gebeurde allemaal nog in de eerste 10 minuten. Vervolgens zagen de supporters de onverwacht snelle rentree van Koen Hoek. Terug van, ja, niet weggeweest eigenlijk. Hij zou het leger ingaan, dat beviel hem achteraf blijkbaar niet, en is dus al weer teruggekeerd.

En Koen wist in de 1e helft ook het aluminium te raken. Hij schoot op de paal. De wet zegt dan weleens, als je zelf niet scoort, doet de tegenstander dat wel en zo geschiedde. De speler van Prinsland begon al met lopen in het eigen strafschopgebied, om te eindigen met een bal tussen de benen van Joris Schellekens door: 0-1. Ondanks een groot veldoverwicht toch een achterstand voor ZVS.
Reden tot klagen was er dan eigenlijk ook niet. Behalve dan dat de kansen benut moesten worden. Met goede moed werd de 2e helft aangevangen maar ook daarin kreeg ZVS snel een tegenslag toen Koen een gele kaart kreeg en Prinsland vervolgens met een man meer op 0-2 kwam d.m.v. een breedtepass die bij de 2e paal werd ingeschoten. Prinsland was dus zéér effectief. En het leek wel alsof hij er juist bij ZVS er maar niet in wilde. Luuk leek een minuut na de 0-2 voor 1-2 te zorgden. Iedereen telde hem al, Luuk misschien ook wel, maar op de een of andere manier hield de uitblinkende keeper van Prinsland hem er nog uit. Na 33 minuten was het dan eindelijk raak. Luuk wurmde zich langs 2 man en schoot, met links, raak in de lange hoek; 1-2. De druk van ZVS bleef maar aanhouden. Na de 1-2 stuitte Rico van dichtbij op de keeper en de rebound van Boyd van Dijk werd van de lijn gehaald. Heeft Prinsland deze avond het geluk van de koploper? Hoe dan ook, ZVS leek op een onterechte nederlaag af te gaan. Inmiddels geeft de klok aan dat er nog 2 minuten officieel te spelen zijn, als ZVS het met een man-meer situatie gaat proberen iets te forceren en dat lukte ook. Weer was het Luuk die met links wist te scoren; 2-2. Maar ZVS was nog niet klaar.

Met nog anderhalf minuut officieel te gaan kreeg Luuk, na een aantal keren de bal rond te hebben gespeeld, wat ruimte om uit te halen en schoot nu hard en laag raak (zie video) en tekende daarmee voor een zuivere hattrick en de verdiende voorsprong was dan eindelijk daar: 3-2. Daarna ging de extra tijd in en Prinsland ging in de aanval om toch nog met 3-3 weg te komen. ZVS overleefde het vaak maar net want uit, naar schatting, 6 schoten op doel moest Joris 2x redden en er werd nog een inzet van de lijn gehaald. Opluchting overheerste dan ook bij het laatste fluitsignaal en ZVS bracht hiermee Prinsland ook z'n eerste (punt)verlies toe.

Volgende week vrijdag, 5 oktober, speelt ZVS z'n eerste derby van het seizoen. In 's-Hertogenbosch wacht dan DZV/Biggelaar. Precies één jaar geleden won ZVS daar nog met 5-1. In het Sportiom vangt de wedstrijd aan om 21:00.