&

ZVS 1 - Jogadores CF

Jogadores verslaat ZVS in slotminuut

Zoals verwacht trof ZVS in het Gorkumse Jogadores CF Cagemax een tegenstander van formaat.
In een mooie, fysiek stevige en snelle wedstrijd bleek 2 x 30 minuten net te lang voor het Gestelse zaalvoetbalteam. Voor dit oefenduel werd de Boxtelse Braken als thuishaven gekozen waar men eerder als team ook al trainde. Toch wisten nog verschillende liefhebbers deze hal te vinden om een oefenduel op niveau bij te gaan bijwonen.

ZVS begon het duel met druk uit te oefenen op de ervaren tegenstander. De bezoekers speelden geduldig en loerden op de fout van de thuisploeg om er dan met een counter uit te komen. Het was toch ZVS dat verdiend op een 1-0 voorsprong kwam.Na een mooie aanval via Rob Scholten was het de teruggekeerde Mo Gigold die nieuwkomer Koen van der Zanden (foto) een niet te missen kans bood. Lang hield de voorsprong niet stand; een relatief makkelijk gegeven vrije trap werd door de meest technisch begaafde speler van de Gorinchemmers vakkundig in de bovenhoek geschoten.
Het spel golfde op en neer maar gescoord werd er niet meer in de eerste helft. Na rust kwam tweede keeper Mark Faes de plek van Joris Schellekens innemen. Het tempo in het duel ging ook omhoog en er ontstonden diverse mooie kansen voor beide teams. Mark onderscheidde zich in het Gestelse doel door als sterkste in een paar één op één situaties uit de bus te komen. Aan de andere zijde waren twee kansen voor een open doel niet aan onze spitsen besteed. Eerst bood Luuk van Loon aan Collin Van Den Bergh een ogenschijnlijk niet te missen kans en later bleek de kans nog 'mooier' te missen door Mo na een prima actie van Koen.

Toch kwam de thuisploeg opnieuw op voorsprong.De van BE'79 overgekomen Helvoirtse tandem Rico de Laat en Nick van der Bruggen wisten elkaar goed te vinden en laatste knalde onverwachts uit de draai diagonaal binnen. De eerste divisionist uit Zuid Holland wilde duidelijk niet van een topklasser verliezen en het duel werd hierna ook grimmiger met een paar flinke overtredingen.De doorgebroken Joeri Vugts zijn shirt werd flink getest op elasticiteit waarbij scheidsrechter Mario Van Dinter terecht geel trok en later met zijn ervaring de rust in het duel moest laten wederkeren.
ZVS leek na het duel met FCK opnieuw een overwinning te behalen op een hoger geklasseerde tegenstander maar niets was minder waar. Jogadores voerde de druk op en twee minuten voor tijd werd balverlies prima uitgespeeld en leverde dus de gelijkmaker op. Tot overmaat van ramp kostte opnieuw balverlies met daarbij een zwak omschakelmoment ook nog het gelijke spel in de laatste 30 seconden doordat hun aanvoerder de 2-3 binnenschoot.
Erg zuur qua resultaat maar vooral een signaal naar het team dat scherpte tot op het laatste moment nodig is om een duel te winnen