Stuur uw sport & nieuws berichten in naar    www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        Stuur uw sport & nieuws berichten in naar        www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        
 
 


Boxteldigitaal
sport
&
nieuws

 

 
 
 
 
 

 

 

 

 
 
 

 

Sep Vanmarcke eindwinnaar Ster ZLM Toer
 

 

Wim Stroetinga verrast met zege in slotrit in Boxtel

BOXTEL - Lotto-Jumbo renner Sep Vanmarcke is in Boxtel eindwinnaar geworden van de 30e Ster ZLM Toer – GP Jan van Heeswijk. De Belg eindigde achter de verrassende Wim Stroetinga (Parkhotel Valkenburg) en Dylan Groenewegen als derde in de slotetappe en stelde daarmee zijn eindzege veilig. De laatste rit over 186 kilometer met start in Someren en finish in Boxtel werd in een razendsnel tempo afgewerkt. Ondanks de vele ontsnappingspogingen bleef het peloton lange tijd bij elkaar.

In de eerste tussensprint wist Sean de Bie drie bonificatieseconden te pakken, waardoor hij in de algemene rangschikking tot op twee seconden van Vanmarcke kwam. Taylor Phinney (BMC) waagde in de finale samen met Twan Brusselman (Cyclingteam Jo Piels), Jochem Hoekstra (Parkhotel Valkenburg) en Mark Mcnally (Wanty) een poging om met een groepje weg te rijden, maar deze ontsnapping werd door de sprintersploegen teniet gedaan.

In de straten van Boxtel spurtte Wim Stroetinga vervolgens knap naar de dagzege voor Dylan Groenewegen en Sven Vanmarcke, waar een aantal toprenners niet mee kon sprinten door een valpartij in volle finale. Even later klonk nogmaals een ovationeel applaus op voor Maarten Tjallingii, die in Boxtel voor de laatste keer als professioneel renner over de finish reed van een wielerkoers. Hij werd bij de prijsuitreiking op de Markt nogmaals uitgebreid gehuldigd. Daar ontving Sep Vanmarcke ook de gele ZLM leiderstrui als eindwinnaar.

Dylan Groenewegen won het BrabantSport puntenklassement, Peter Lenderink (Rabo Development Team) de Pitztal sprinttrui, Jimmy Janssens (Team 3M) de Milremo bergtrui en Lotto-Jumbo het SMT-ploegenklassement.

Reactie Vanmarcke:
“Op het moment dat Sean De Bie de bonificatie seconden pakte, was ik toch nog wel even bang dat het nog mis zou gaan. Het was mij niet helemaal duidelijk waar die sprint om de seconden was, waardoor ik tweehonderd meter te vroeg sprintte. Van de meet af aan hebben we als ploeg gezegd dat de eindzege boven de ritzege ging. Vandaar dat ik me ook niet op de sprint van Dylan Groenewegen richtte, maar op het einde zagen we De Bie niet meer en heb ik dat toch gedaan. Ik ben blij dat ik hier de eindzege pak.”

Reactie Stroetinga:
“Ik wilde me hier eigenlijk verstoppen met het oog op het Nederlands kampioenschap. Maar als je zo’n kans krijgt als deze moet je hem zeker niet laten liggen. Ik dacht dat veel toppers betrokken waren bij die valpartij in de laatste kilometers, maar dat doet voor mij niets af aan deze zege. Dit is een mooie overwinning op hoog niveau.”

Auteur Aschwin Kruders
Meer wielersport nieuws >>>>


19-04-2016
 
 
Wim Stroetinga verrast met zege in slotrit in Boxtel
 
 
 
Bekijk de foto`s >>>>

19-04-2016
 
 
Wim Stroetinga verrast met zege in slotrit in Boxtel
 
 
 
Bekijk de foto`s >>>>


Blijf op de hoogte van sport & nieuws en volg www.boxteldigitaal .nl op instagram, twitter of like ons via facebook 

 

 

 
  
 

 
 
 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
copyright © www.boxteldigitaal .nl (hoby)