Stuur uw sport & nieuws berichten in naar    www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        Stuur uw sport & nieuws berichten in naar        www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        
 
 


Boxteldigitaal
sport
&
nieuws

 

 
 
 
 
 

 

 

 

 
 
 

 

Ster ZLM Toer
 

 

Klassementsrenners van naam in Ster ZLM Toer

Waar al duidelijk was dat diverse sprinters uit de wereldtop dit jaar de Ster ZLM Toer – GP Jan van Heeswijk aandoen, is nu ook duidelijk welke renners kunnen gaan strijden om de eindzege. Ook daarbij mag de vijfdaagse etappekoers rekenen op renners met een rijk verleden. Zo prijken op de startlijst onder meer de namen van de Fransman Sylvain Chavanel (IAM Cycling), Gianni Meersman (Etixx-Quick Step) uit België en de New-Zeelander Jesse Sergent (Trek Factory).

De genoemde mannen gaan het vuur aan de schenen gelegd krijgen door onder meer enkele Nederlanders. Maurits Lammertink van Team Roompot – Oranje Peloton liet zich de afgelopen jaren al vaker nadrukkelijk zien in de Ster ZLM Toer en is een kanshebber. Daartoe mag wellicht ook Timo Roosen van LottoNL-Jumbo gerekend worden. Vorig jaar won hij de sprinttrui als belofte coureur. Als volwaardig professional liet Roosen zich afgelopen week nog nadrukkelijk zien in de Ronde van België.

Buitenlandse top
Verder zijn er zeker diverse coureurs uit het buitenland die een kans kunnen wagen om Philippe Gilbert als eindwinnaar op te volgen. Zo start de winnaar van 2010 Adam Hansen met Lotto-Soudal, heeft Etixx-Quick Step met Yves Lampaert en Iljo Keisse meer ijzers in het vuur dan alleen Meersman en is ook hun landgenoot Bjorn Leukemans (Wanty-Groupe Gobert) van de partij. Eerder werd al bekend dat topsprinters Marcel Kittel (Giant-Alpecin), André Greipel (Lotto-Soudal) en Nacer Bouhanni (Cofidis) allen deelnemen aan de koers.

Twee kansen
Met grote kansen op een massasprint in de tweede, derde en vijfde etappe hebben de klassementsrenners met name twee dagen die voor hen echt belangrijk zijn. Daarbij moeten ze direct aan het werk, want de eerste etappe op woensdag 17 juni is een proloog in Goes. Vervolgens volgen de etappes ’s-Hertogenbosch – Rosmalen en Buchten – Buchten, waarna op zaterdag 20 juni de koninginnenrit gepland staat. Na te zijn gestart in Verviers, volgt dan een rit door de Ardennen en finisht het peloton op de stuwdam van La Gileppe. De slotetappe gaat op zondag van Eindhoven naar Boxtel.

Alle actuele informatie over de Ster ZLM Toer is te volgen op de website www.sterzlmtoer.nl

Deeelnemers lijst


Auteur Sander Leenders
Meer wielersport nieuws >>>>


06-06-2015
 
 
Ster ZLM Toer
 
 
 
 

Blijf op de hoogte van sport & nieuws en volg www.boxteldigitaal .nl op instagram, twitter of like ons via facebook



 

 

 

 
 



 
 

 
 
 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
copyright © www.boxteldigitaal .nl (hoby)