Stuur uw sport & nieuws berichten in naar    www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        Stuur uw sport & nieuws berichten in naar        www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        
 
 


Boxteldigitaal
sport
&
nieuws

 

 
 
 
 
 

 

 

 

 
 
 

 

Matt Brammeier fopt sprinters in laatste etappe Ster ZLM Toer
 

 

André Greipel wint 29e Ster ZLM Toer – GP Jan van Heeswijk

De slotetappe van de Ster ZLM Toer met start in Eindhoven en finish in Boxtel is zondag 21 juni verrassend gewonnen door de Ier Matt Brammeier van MTN-Qhubeka. Hij reed in de straten van Boxtel solo naar de ritzege. Enkele seconden later won André Greipel (Lotto - Soudal) de sprint om de tweede plek, voor zijn teamgenoot Greg Henderson. Met zijn tweede plek stelde Greipel tevens de eindzege in de Ster ZLM Toer veilig. 

De renners kregen in de etappe over 183 kilometer af te rekenen met een flink aantal regenbuien. Dat weerhield Nikolas Maes (Etixx - Quick Step), Cyriel Lemoine (Cofidis), Cees Bol (Rabobank Development Team), Twan Brusselman (Cyclingteam Jo Piels), Jesper Asselman (Team Roompot), Jetse Bol en Ronan van Zandbeek (Join’s - De Rijke) en Sander Cordeel (Vastgoedservice - Golden Palace) er niet van om gezamenlijk op avontuur te gaan. Zij reden tientallen kilometers gezamenlijk aan de leiding, maar kregen nooit meer dan twee minuten voorsprong.

Daarachter zorgde Team LottoNL - Jumbo ervoor dat de kopgroep niet te ver weg reed. Op de plaatselijke omlopen werd Jesper Asselman als laatste koploper ingerekend. Iedereen verwachtte dat de koers vervolgens zou eindigen in een massasprint, maar de Ier Matt Brammeier van MTN - Qhuebeka dacht daar anders over. Hij reed in de laatste tien kilometer alleen weg uit het peloton en wist knap stand te houden tegenover het achtervolgende peloton. Zielsgelukkig kwam de Ierse renner solo over de meet in de Stationsstraat in Boxtel.

Daarachter won leider André Greipel de sprint van het peloton om de tweede plek, voor zijn teamgenoot Greg Henderson. Met zijn tweede plek stelde Greipel tevens zijn eindzege in de Ster ZLM Toer veilig. De Duitse kampioen won tevens het Brabant Sport - puntenklassement. Rabo-renner Cees Bol greep de Pitztal-sprinttrui en Rob Peeters werd gehuldigd als winnaar van de Milremo-bergtrui.

Na afloop van de etappe maakten Bram de Jonge (directeur ZLM Verzekeringen) en Anton Ganzeboom (Voorzitter Ster ZLM Toer) bekend dat ZLM Verzekeringen ook volgend jaar hoofdsponsor blijft van de Ster ZLM Toer met tevens een optie voor 2017.

Truidragers:
Winnaar algemeen klassement gesponsord door ZLM Verzekeringen: André Greipel
Winnaar puntenklassement gesponsord door Provincie Noord-Brabant: André Greipel
Winnaar sprintklassement gesponsord door het Oostenrijkse Pitztal: Cees Bol
Winnaar bergklassement gesponsord door Milremo: Rob Peeters
Winnaar ploegenklassement gesponsord door het STM Elektro: Lotto-Soudal
Wim Jeremiasse prijs voor de meest strijdlustige renner: Jesper Asselman

Auteur Sander Leenders
Meer wielersport nieuws >>>>


21-06-2015
 
 
Matt Brammeier etappe Ster ZLM Toer in Boxtel
 
 
 
Bekijk de foto`s >>>>

21-06-2015
 
 
Matt Brammeier etappe Ster ZLM Toer in Boxtel
 
 
Bekijk de foto`s >>>>
Anouk van Antwerpen en Johan van de Biggelaar


Blijf op de hoogte van sport & nieuws en volg www.boxteldigitaal .nl op instagram, twitter of like ons via facebook 

 

 

 
  
 

 
 
 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
copyright © www.boxteldigitaal .nl (hoby)