&

VC Blox ds1 - Odi ds3

Driemaal scheepsrecht met overwinning in extremis Blox-dames in hun derde wedstrijd van het seizoen

Blox trad zaterdag 23 oktober tegen Odi-3 voor het eerst aan met een bijna voltallige selectie. De enige dame die haar bijdrage nog niet in het veld kon leveren, was Elke van Rooij. Haar bijdrage buiten het veld tijdens trainingen en wedstrijden mag echter niet worden onderschat.

Aftastende teams
Odi startte de eerste set voortvarend en nam een voorsprong van 4-1. Na een harde smash van Midaanvalster Mily Jansen en een mooie prikbal van Lieke Timmermans haakte Blox aan. Na een lange servicereeks van Heidi van Dijk kwam Blox langszij op 14-14. De strijd ging gelijk op en hier mogen ook twee scherpe aanvallen van Mid Carmen Steenbakkers niet onvermeld blijven die Blox mede in de race hielden. Daphne van Meurs gaf met enkele snoeiharde services ook haar visitekaartje af en de stand liep naar 24-24.  Odi wist haar zenuwen het meest in bedwang te houden en won de set met 26-24.

Overrompeling door Blox én Odi
De Blox-dames tankten vertrouwen in de eerste set en stonden in de tweede set vol aan. Femke Arts ging goed van start en scoorde vanaf Mid direct twee geplaatste ballen. Blox liep uit naar een voorsprong van 8-2. Rachel Spoor scoorde enkele kenmerkende smashes rechtdoor terwijl Jansen met twee killer-blocks op Mid de voorsprong  hielp uit te bouwen tot 15-5. Janne Ariëns wist als Libero de nodige rust te brengen bij de service- en rally passes. Haar passing gaf Van Dijk de gelegenheid om de aanvallers goed in stelling te brengen waarbij Sanya Penninx als Dia meerdere malen de grond aan de overzijde wist te vinden. Dit alles leidde tot een setwinst van 25-12 voor Blox. Aan het einde van de set maakte Sanne Rijkers haar eerste speelminuten in het team..

De derde set was onverklaarbaar totaal anders. De flow bij Blox was weg en bij Odi juist volledig terug. Odi speelde in deze set frank en vrij en won met 25-13. Helaas haakte Timmermans halverwege geblesseerd af.

Spanning alom in vierde set
Een achterstand van 2-1 in sets maakte deze set extreem belangrijk. Om hun eerste wedstrijd te winnen móest Blox deze set pakken. De vorige set  verliep dramatisch voor de dames maar dat hinderde hen niet om verbeten de strijd aan te gaan. Na een 4-1 voorsprong nam Odi deze uit handen om dat tot 12-12 vol te houden. Blox wist langszij te komen en ging erop en erover. Iedereen droeg in deze periode haar steentje bij, een echte teamprestatie, waarbij Ariëns het team mede op sleeptouw nam. Setwinst 25-23.

Derde setwinst Blox brengt eerste overwinning
Van Dijk pakte het podium en serveerde Blox naar een 5-0 voorsprong. Bij een stand van 8-4 kwam de veldwissel die Blox geenszins van slag bracht. Blox had de overhand in deze alles beslissende set en beëindigde deze met 15-7.

De dames spelen op 6 november de volgende wedstrijd in Riethoven.