&

VC Blox ds1 - Nuvoc DS3

VC Blox dames blijven bovenaan in de 1e klasse meedraaien.

Twee wedstrijden met volop spanning, eenzelfde gezicht maar andere uitslag bij Blox-dames.

Vorige week zaterdag speelden de dames een uitwedstrijd in en tegen Vessem. De eerste twee sets gingen verloren, de tweede zelfs met een pijnlijk setverlies van 11-25. In de derde set kwamen de dames als herboren het veld op en was de tweede set vergeten. Zowel de derde als de vierde set werden gewonnen met respectievelijk 26-24 en 27-25. Het werd daarmee een allesbeslissende vijfsetter. Wat een strijd werd er geleverd en wat een enthousiasme werd er op de mat gelegd! Dik verdiend werd de vijfde set gewonnen met 15-12 en was de winst van de wedstrijd binnen. Wat een wedstrijdverloop, wat een spanning en wat waren de dames na afloop kapot.

Afgelopen zaterdag stond er een thuiswedstrijd op het programma tegen Nuvoc-3 uit Veldhoven. Met de flow van de wedstrijd van de week ervoor nog in gedachten werden de kansen op winst hoog aangeslagen.

In de eerste twee sets bleven de dames tegen een achterstand aankijken maar bleven zij wel in de slipstream van Nuvoc. Sterk aanvallend spel van Lieke Timmermans en Carmen Steenbakkers op Mid en Rachel Spoor en Daphne van Meurs op buiten hielden de dames in de wedstrijd. Helaas was de servicepass in deze fase van de wedstrijd niet op orde en werden er bij de eigen service teveel persoonlijke fouten gemaakt. Ook Sanne Rijkers kon als Dia ondanks haar gedreven spel het wedstrijdverloop niet doen omdraaien. De eerste twee sets werden dan ook verloren, allebei met een setstand van 22-25. De dames waren echter zeker niet kansloos in deze ook voor het publiek leuke wedstrijd.

De dames gingen de derde set weer vol goede moed in. Hanna van Esch begon als Dia haar draai te vinden en Lieke Timmermans bleef knallend aanvallen en serveren. Heidi van Dijk was als spelverdeler weer goed bezig al moest ze zo nu en dan alles uit haar tenen halen om onmogelijke ballen te halen én de bal vervolgens mooi klaar te leggen voor de aanvallers. Femke Arts wist rust te krijgen in het spel én bekeken ballen te slaan waarmee de dames de derde set naar zich toe leken te trekken. Helaas was Vessem ook niet op het achterhoofd gevallen en wisten zij met sterk aanvallend spel en een goede verdediging toch ook deze set naar zich toe te trekken: 24-26.

Nu ging het om de eer. Het zou de dames toch niet gebeuren in een gelijk opgaande wedstrijd vier sets te verliezen? Nee zeker niet, vol enthousiasme en spelplezier werd deze set een prooi voor de Blox-dames. In een spannende vierde set -waarbij het dubbeltje alle kanten kon opvallen- trokken zij de setwinst naar zich toe met 28-26.

Al met al doen de dames goede zaken in de eerste klasse! Komende donderdag staat er weer een thuiswedstrijd op het programma en wel om 19:30 tegen VC Riethoven-1.

Auteur : Luc Kivit