&

vc Blox ds1 - Nuvoc DS2

Blox-dames zorgen voor enorm veel spanning in Sportcomplex de Braken

Zaterdag 27 november stonden de dames van Blox tegenover Nuvoc D2. Op papier was al te zien dat dit een spannende wedstrijd kon gaan worden. Nuvoc D2 houdt plek 4 op de ranglijst bezet, dat is een aantal plaatsen hoger dan de Blox-dames, zij staan op plek 7.

Setwinst voor Daphne van Meurs
Femke Arts was deze wedstrijd een enorme pechvogel. Ze raakte bij de warming-up voor de wedstrijd geblesseerd, waardoor ze niet meer mee kon doen. De eerste set begon meteen spannend, beide teams waren erop gebrand deze wedstrijd te winnen. De dames van Blox bleven lange tijd tegen een achterstand aankijken, bij een stand van 19-21 voor Nuvoc was het aan Daphne van Meurs om te gaan serveren. Zij pakte op het juiste moment de ‘spotlight’, want zij serveerde de dames eerst naar 21-21 en vervolgens naar de 25 punten! De set werd door haar geweldige servicereeks gewonnen met 25-21.

Zenuwslopende tweede én derde set
Met een heel goed gevoel startten de dames aan set twee. De set begon direct goed door veel mooie smashballen van Mily Jansen en Carmen Steenbakkers de middenspeelster van het team. Zij wisten de gaten bij de tegenstander goed te vinden, waardoor ze veel punten konden scoren. Het einde van de set was weer enorm spannend, de stand ging gelijk op. Gelukkig heeft Sanya Penninx geen last van die spanning en sloeg zij de laatste ballen weer goed naar de grond. De set werd gewonnen met 26-24.

De derde set begon weer goed, Rachel Spoor stond te schitteren in het veld. Soms een balletje hard slaan, soms een balletje achter het blok leggen, de variatie zat er goed in. Janne Ariëns versterkte het team weer als libero en daar kan zij haar steentje goed bijdragen. Met haar snelle bewegingen liep zij alle gaten achter in het veld dicht. Heidi van Dijk stond het spel weer goed te verdelen, iedereen kreeg de kans om zich aanvallend te laten zien. Af en toe pakte ze zelf een puntje mee, met haar tactische prikballetjes. De set werd gewonnen met 25-21.

Lege tank
De vierde set was echt voor Nuvoc. De Blox-dames waren moe en de tank was duidelijk leeg. De dames van Nuvoc hadden niks meer te verliezen en daarom probeerde zij verschillende nieuwe dingen uit. De dames van Blox waren daardoor helemaal uit hun spel en het lukte hen niet meer om terug te komen. De set werd gewonnen door Nuvoc.

Het gevoel na de wedstrijd was euforisch voor de dames. Ze hebben een hele goede wedstrijd gespeeld en daardoor 4 punten in Boxtel gehouden. Op deze 3-1 overwinning mogen de dames erg trots zijn! Ze staan nu op de 4e plek in de ranglijst.

Auteur : Rachel Spoor