&

VC Blox DS1 - Hajraa-5

Blox-dames haken aan bij niveau eerste klasse

Zaterdag 25 september Blox-dames haken aan bij niveau eerste klasse en pakken tegen Hajraa-5 een punt in een uitermate spannende wedstrijd

Verwachtingsvolle start van de wedstrijd
De tweede wedstrijd in de eerste klasse stond van begin tot einde bol van de spanning. Blox nam in de eerste set een 5-0 voorsprong door een goede servicereeks van Lieke Timmermans. Dit leek de opmaat naar een mooie set. Beide teams lieten zich aanvallend van hun beste kant zien. Ook dit team van Hajraa had een goed blok op Mid staan waardoor Jansen en Carmen Steenbakkers alles uit de kast moesten halen op Mid. Jansen had vanaf Mid op enig moment een fenomenaal harde smash naar de grond en hield de tegenpartij goed bezig. Rachel Spoor liet op buiten ook weer van zich spreken met gevarieerde  aanvallen rechtdoor of diagonaal. De eerste set werd op het nippertje verloren met 25-22.

Geflatteerd setverlies
Na de spannende en intensieve eerste set startte de tweede set op eenzelfde wijze. Blox pakte direct de service terug en maakte een prima servicereeks. Timmermans en Femke Arts pakten aanvallend hun punten mee terwijl Daphne van Meurs als Libero rust bracht in de passing achterin. De passing ging vandaag lekker waardoor de hardwerkende Heidi van Dijk de dames goed in stelling kon brengen. De set werd verloren met 25-17, enigszins geflatteerd want beide teams waren aan elkaar gewaagd.

Wederom vlotte start Blox
Ook in de derde set nam Blox de leiding. Bij een stand van 10-10 wist Hajraa een voorsprong te nemen. Steenbakkers en Jansen hielden door hun beweging de verdediging van Hajraa goed bezig waardoor Dia Penninx vaak tegen een eenmansblok stond en daar goed gebruik van kon maken met bekeken ballen. De passing van Van Meurs hielp Blox om in de race te blijven maar het lukte maar niet om de leiding in de set terug te pakken. Beide teams lieten in deze fase prima verdedigende- en aanvallende acties zien. Helaas delfde Blox voor de derde keer het onderspit, nu met 25-19.

En dan is het vruchten plukken
En wederom, Blox nam evenals in de voorgaande drie sets weer brutaal de leiding in de vierde en laatste set. De spirit in het team was heel de wedstrijd al mooi om te zien en daar gingen de dames in deze set de vruchten van plukken. Heidi van Dijk bleef op stoom, plaatste en passant enkele mooie directe prikballen op lege plekken aan de overkant en zorgde ervoor dat vanuit alle posities kon worden aangevallen. De strijd ging heel deze set gelijk op waarbij Blox aan de goede kant van de stand- en rustig bleef ondanks het lawaai van het publiek van Hajraa. Een laatste time-out van Hajraa bij een stand van 23-21 in het voordeel van Blox hielp hen niet meer. De Blox-dames wonnen deze set verdiend met 25-23.

De volgende wedstrijd van de Blox-dames is op 23 oktober in De Braken te Boxtel. De komende drie weken worden door enkele speelsters mede gebruikt om terug te komen van blessures.