Stuur uw sport & nieuws berichten in naar    www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        Stuur uw sport & nieuws berichten in naar        www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        
 
 


Boxteldigitaal
sport
&
nieuws

 

 
 
 
 
 

 

 

 

 
 
 

 

VC Blox DS1 - Minerva DS2
 

 

Enerverende wedstrijd van Blox D1 tegen Minerva D2 uit Drunen

Gepokt en gemazelde tegenstander
De dames van Blox speelden zaterdag 26 september een thuiswedstrijd. Aan de overkant stond een ervaren team en dat werd direct duidelijk in het begin van de eerste set. Minerva speelde slim in het begin. De Blox dames lieten ook een prima spel zien maar keken al snel tegen een achterstand aan van 8-2. Tijd voor een time-out waarin werd duidelijk gemaakt dat er prima gespeeld werd en de dames hun eigen spelletje moesten blijven spelen. Dit advies werd goed opgepakt en de dames haakten aan. Op de buitenaanval wist Hanna van Esch met diverse prikballen de tegenstanders te verschalken terwijl Sanya Penninx haar ballen onverstoord met smashes naar de grond bracht. Op Mid bij Minerva stonden ervaren dames met lengte waardoor de Midaanvallers Rachel Spoor en Carmen Steenbakkers moeilijk tot scoren kwamen. Janne Ariëns bracht in de verdediging de gebruikelijke rust en prima passes waardoor de eerste set een gelijk opgaande strijd werd. Deze set ging verloren met 23-25 maar bracht voldoende zelfvertrouwen bij Blox.

Ervaring tegenover enthousiasme
De midspeelsters van Minerva bleven zich roeren in de tweede set. Het aanvalsspel werd door Heidi van Pinxteren daarop verlegd naar de Buiten- en Diapositie terwijl Blox zich verdedigend erop ging richten om de Midaanval van Minerva te neutraliseren. Langzaamaan begon dit haar vruchten af te werpen. Elke van Rooij gaf op buiten haar visitekaartje af en Sanya bleef maar gaan. Carmen en Daphne van Meurs kregen met hun enthousiasme meer en meer grip op de Midaanval van Minerva waarbij zij aanvallend weer wisten te scoren met bekeken aanvallen en geplaatste ballen. De set werd een prooi voor Blox met 27-25.

It’s all about blo(x)k
Blox had de smaak in de derde set te pakken. Het blok van de Blox-dames was in deze set overal, wat resulteerde in enkele serieuze killerbloks van Rachel en Carmen. Dit had effect op de aanvalsters van Minerva. Het enthousiasme was ín het veld, bij de spelersbank en op de tribune te voelen. Verdedigend zat het dicht en aanvallend waren Elke en Daphne op buiten niet te stoppen terwijl Sanya nu op de Diapositie de tegenstanders dol draaide. Carmen en Rachel hadden zich ontworsteld aan het lange blok waardoor de aanval weer de gebruikelijke afwisseling liet zien, hierbij aan het werk gezet door Heidi. Minerva werd in deze set overlopen met 25-14.

Spannende vierde set
De strijd was nog niet gewonnen en er ontspon zich een waar spektakel met een fantastisch verdedigende actie van Carmen in het achterveld. Al duikend naar de grond bracht ze de bal in een torsie perfect in handen van Heidi die daar wel raad mee wist. Enerverende rally’s aan beide zijden van het net, weer een enorm killerblok van Carmen, enkele zenuwslopende momenten en de set was binnen met 25-21.

Deze tweede wedstrijd was een prima maatstaf voor wat deze competitie gaat brengen.

Programma zaterdag 3 oktober:
*Heren 1: Uitwedstrijd in Asperen
*Dames 1: Uitwedstrijd in Tilburg

Auteur Luc Kivit
Meer volleybal nieuws >>>>


26-09-2020
 
 
VC Blox DS1 - Minerva DS2
 
 
 
Bekijk de foto`s >>>>

Blijf op de hoogte van sport & nieuws en volg www.boxteldigitaal .nl op instagram, twitter of like ons via facebook 

 
 

 

 

 
  
 

 
 
 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
copyright © www.boxteldigitaal .nl (hoby)