&

Atak’55 DS1 - vc Blox DS1

Eerste competitiewinst gepromoveerde Blox Dames 1 in tweede klasse

Voorbereidende oefencampagne
Voorafgaand aan de start van de competitie hebben de dames een viertal oefenwedstrijden gespeeld. In een wedstrijd tegen een team uit de tweede divisie wisten zij één setwinst te pakken! Kort daarna volgde een drieluik tegen teams uit de eerste klasse. In twee wedstrijden direct na elkaar -acht volledige sets in bijna vier uur- werd de ene wedstrijd met 3-1 gewonnen en de andere wedstrijd met 2-2 gelijk gespeeld.

De vierde en laatste oefenwedstrijd was wederom tegen een eerste klasser. Dit werd een volleybal-promotiewedstrijd. Mooie passes/snelle gevarieerde aanvallen en een prima verdediging aan beide zijden van het net.

Volle winst mee terug uit Waspik bij start competitie
Het was aftasten bij de start van de eerste set. Blox kwam op achterstand en had tijd nodig om op stoom te komen. Nadat de passing op orde kwam liepen de dames in op Atak’55 en volgde een sprint naar een setwinst van 25-11.

Focus onmisbaar element
De tweede set was bij de start een kopie van de eerste set. Blox kwam op achterstand en wist weer langszij te komen. Elke van Rooij startte prima op de Midpositie met een mooi gehaalde tweede bal buiten de lijnen met een snoekduik en snel daarna een Blok. Na de eenvoudig gewonnen eerste set leek de focus in deze set te ontbreken waardoor de dames het zichzelf onnodig moeilijk maakten. Blox nam toch een voorsprong en wist deze te behouden maar Atak’55 wist prima in het spoor te blijven. Setwinst 25-22.

Prompt nam Atak’55 wederom een voorsprong in de derde set en wist deze lang te prolongeren. Beide teams waren gedurende het grootste deel van de set aan elkaar gewaagd. De explosieve aanvallen van Hanna van Esch en Sanya Penninx op buiten waren vaak niet te verdedigen. Op Mid wist Rachel Spoor met mooie omloopballen en geplaatste tipballen regelmatig de vloer aan de andere zijde van het net te vinden. Doordat Carmen Steenbakkers afwezig was en Daphne van Meurs licht geblesseerd, was Elke vandaag gelegenheidsmid. Zij pakte haar taak met verve op aan het net. Spelverdeelster Heidi van Pinxteren wist Dia Janne Ariëns goed aan het werk te zetten en zij wist met bekeken aanvallen mooie punten te scoren. Blox wist een voorsprong te nemen en pakte de set met 25-22.

In de vierde set pakte Sanya de hoofdrol met een lange servicereeks waardoor Blox eenvoudig naar een flinke voorsprong uitliep. Dit was een periode in de wedstrijd waarin de variëteit in aanvallen weer werd opgepakt en prima aanvallen op de mat werden gelegd. De Blox-dames sloten de wedstrijd af met een keurige setwinst van 25-16.

Al met al een prima start van de competitie van de Blox-dames en een mooie opmaat naar de komende wedstrijden!