Stuur uw sport & nieuws berichten in naar    www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        Stuur uw sport & nieuws berichten in naar        www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        
 
 


Boxteldigitaal
sport
&
nieuws

 

 
 
 
 
 

 

 

 

 
 
 

 

VC Blox DS1 - VC Udenhout DS1
 

 

Blox Dames 1 bindt ook VC Udenhout Dames 1 aan zegekar in de Week van de Scheidsrechter

In de Week van de Scheidsrechter werden de vaste scheidsrechters bij de club, Ivo Oosterbaan en Simon Smeulders, in het zonnetje gezet. Onder luid applaus en een bedankwoord voor hun tomeloze inzet, kregen zij een bloemetje overhandigd. Vandaag liepen Hugo Mkandawire en Marcel Hendriks, beide spelers in de Recreanten Mix, stage bij hen als scheidsrechter. Zij werden bijgestaan door gebarentolk Francis.

Eerste ijkpunt
De vierde wedstrijd van dit seizoen zou voor de Blox dames een eerste ijkpunt worden waar zij dit seizoen staan. Udenhout nam de vierde plaats op de ranglijst in en had met 3-1 gewonnen van Minerva uit Drunen waartegen Blox twee weken geleden een kraker van jewelste speelde.

Voortvarende start
Blox begon met de juiste focus en nam een voorsprong. Aanvallend liep het lekker en spelverdeelster Heidi van Pinxteren liet de dames sprankelen. De buitenspeelsters Sanya Penninx en Elke van Rooij wisten de grond aan de overzijde regelmatig te vinden terwijl Rachel Spoor en Carmen Steenbakkers met omloop- en prikballen het Blok van Udenhout het nakijken gaven. Het Blok stond goed en wérd deze gepasseerd, dan stonden Janne Ariëns en haar consorten verdacht vaak op de goede plek om via Van Pinxteren weer een mooie aanval op te zetten. Setwinst voor Blox met 25-14.

Direct in de tweede set werd de draad weer opgepakt. Daphne van Meurs en Lindy van der Heijden kwamen in het veld en draaiden direct mee in de flow van de rest. De dames waren heer en meester. Het spel zat vol beweging waardoor alles op z’n plaats viel. Penninx ging maar door met haar scherpe smashes terwijl Van Meurs ook wel raad wist met de ballen die Van Pinxteren gaf. Spoor bleef op Mid op dreef en verdedigend was Steenbakkers een baken. Van der Heijden was als linkshandige op de Diapositie een ware plaag voor de tegenstander. Setwinst 25-11.

Udenhout neemt de ruimte in die ze toekomt
Blox had overduidelijk de overhand maar in de derde set komt Udenhout meer in hun spel. Doordat Blox goed geconcentreerd blijft spelen en het spel lekker snel houdt, komen zij niet in de problemen en wordt het spelbeeld attractiever. Van Meurs en Penninx blijven sterk in de aanval evenals Steenbakkers en Van der Heijden op Mid terwijl Janne verdedigend het slot op de deur houdt. Setwinst 25-18.

Blox ging voor een 4-0 overwinning waarmee de koppositie op de ranglijst in beeld kwam maar moest daarvoor eerst afrekenen met Udenhout. Tot een stand van 20-20 bleef het spannend. Om de laatste genadeklap  te geven bracht coach Luc Kivit speelsters Van der Heijden en Van Meurs in. Dat bracht niet direct het gewenste resultaat, want Udenhout scoorde eerst, maar daarna was het gedaan met de tegenstand. Setwinst 25-21.

De vijf punten bleven in Boxtel en na vier wedstrijden staan de dames bovenaan!

Wedstrijdprogramma:

Donderdag 15 oktober, 19.30
Heren-1/Westphal

Zaterdag 17 oktober, 11.30:
Dames-1 / VC Goirle
Dames-2 / Hajra

Auteur Luc Kivit
Meer volleybal nieuws >>>>


10-10-2020
 
 
VC Blox DS1 - VC Udenhout DS1
 
 
 
 

Blijf op de hoogte van sport & nieuws en volg www.boxteldigitaal .nl op instagram, twitter of like ons via facebook 

 
 

 

 

 
  
 

 
 
 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
copyright © www.boxteldigitaal .nl (hoby)