&

VC Blox DS1 - VVC Vught DS1

VC Blox DS1 wint van concurrent VVC Vught DS1

Bloxdames winnen derby van mede-titelkandidaat VVC Vught in bloedstollende wedstrijd in hun race naar het kampioenschap Vanaf het begin staan beide teams volop in de strijdmodus. Op de eerste service van VVC Vught geeft Janne Ariëns een prima set-up aan Daphne van Meurs die vanaf Dia de bal hard naar de grond slaat. Een prima start waarop Blox snel enkele punten weet uit te lopen. Ook VVC Vught laat daarna van zich spreken waarna zich een spannende strijd ontspint. Snel aanvalsspel van beide teams met spectaculaire verdedigende acties, wat een derby! Bij Blox spelen de zenuwen mee waardoor er teveel persoonlijke fouten worden gemaakt en Blox achter de feiten aanloopt. Halverwege de set komt Elke van Rooij binnen de lijnen om er vers bloed in te brengen en het tij te doen keren. VVC Vught weet toch deze eerste set naar zich toe te trekken met 23-25.

Wat een leuke wedstrijd tot nu toe met veel spanning en opwinding. VVC Vught komt in de tweede set goed uit de startblokken en pakt een voorsprong. Blox herpakt zich en weet door gevarieerd aanvalsspel VVC Vught goed bij te houden. De aanvallen op Mid door Carmen Steenbakkers en Rachel Spoor rijgen zich aaneen en zijn een geweldig wapen. Beiden zijn volop in beweging terwijl Dia Sanya Penninx, en Daphne en Elke op Buiten ook constante dreiging hebben. Da's moeilijk kiezen voor het blok van de tegenstander. Blox weet deze set dan ook winnend af te sluiten met 25-22.

Gelijke setstanden in deze voor de strijd om het kampioenschap zo belangrijke wedstrijd. Bij afwezigheid van de belangrijke pion Heidi van Pinxteren een knappe prestatie! Blox gaat de derde set vol vertrouwen tegemoet. Toch neemt VVC Vught in het begin de leiding en weer weet Blox de weg terug te vinden door een fanatisme waar de vonken vanaf spatten. Rachel pakt in deze set een hoofdrol en laat een 'over mijn lijk-look' zien met bijbehorende dodelijke blocks en aanvallen. Carmen doet daar niet aan onder met haar bekeken ballen en weet daarnaast de gevaarlijke buitenaanval van VVC Vught aan banden te leggen met goed getimede blocks. Janne weet Sanya op de Dia ook regelmatig te vinden en dat zijn haast zekerheidjes voor scores. De tegenstanders hebben geen antwoord op haar diagonale aanvallen. Blox sleept de set binnen met 25-17.

De vierde set heeft alles. Lange rally's, prima aanvallen en verdedigende acties aan beide zijden van het net. Hanna van Esch en Sanya weten de buitenaanval weer scherp neer te zetten en scoren belangrijke punten.  Daphne gaat op Dia als een trein en Janne weet iedereen weer goed te vinden om de aanval gevarieerd en dreigend te houden. Bij een stand van 25-24 sleept Blox met een harde en scherpe aanval de winst binnen. De winst wordt binnen en buiten het veld al gevierd maar alsof het al niet spannend genoeg is fluit de resolute scheidsrechter de dames terug. Zij moeten zich herpakken en doen dat gelukkig ook, setwinst 26-24.

Volgende week zaterdag hebben de dames de return van deze derby, om 17.00 uur in de Martinihal te Vught.