&

VC Blox DS1 - HLB van Daal DS9

Constante niveau leidt tot overwinning Bloxdames 1

De eerste service van de wedstrijd door HLB werd gelijk door Blox omgezet in een mooie omloopbal van Daphne van Meurs vanaf mid. Deze aanval werd op een prima wijze onschadelijk gemaakt door het blok van HLB. Toch was dit de opmaat om daarna met vertrouwen gelijk een comfortabele voorsprong op te bouwen van enkele punten. Er was rust in het spel dankzij een goede passing. Dit gaf Janne Ariƫns de gelegenheid om het spel uit te zetten waarvan gretig gebruik werd gemaakt. Buitenaanvallers Hanna van Esch en Elke van Rooij hielden het blok en de verdediging van HLB goed bezig. Doordat Carmen Steenbakkers en Daphne van Meurs ook bij iedere aanval dreiging hadden was het voor het blok van HLB hard werken. Tel daarbij nog op de aanvalskracht van Sanya Penninx op de diapositie en je hebt een constante dreiging op de voorposities. De set werd gewonnen met 25-18.

In de tweede set wist het jonge team van HLB de Bloxdames goed bij te benen. De set ging gelijk op waarbij Blox ook kort tegen een achterstand aan keek. HLB wist mooie punten te maken met prikballen achter het blok van Blox waarop de dames geen antwoord vonden. Het constante spel van Blox en het prima verdelen van Heidi van Pinxteren zorgden echter voor geen enkele twijfel bij de dames dat de set niet zou worden gewonnen. Carmen Steenbakkers sloeg in deze fase enkele loeiharde ballen vanaf mid en had samen met Heidi een fantastische ‘no-look’ omloopbal waarmee het blok van HLB totaal uiteen werd gereten. De set werd gewonnen met 25-22.

Het leek alsof de voorsprong in sets van 2-0 Blox vleugels gaf. Heidi voelde goed aan hoe en waar de aanvallers de bal wilden hebben. Dit leidde tot mooie aanvallen door Rachel en een onbedoelde tot een dia-aanval omgebouwde omloopbal van haar. Hanna van Esch sloeg haar ballen hard en scherp naar de grond, en wist met Heidi een onvervalste 41-er op de mat te leggen, een supersnelle aanval vanaf buiten. Sanya bleef vanaf de buitenpositie scherp en geplaatst aanvallen en Daphne was op mid ook niet te stuiten. De prikballen van HLB bleven Blox parten spelen maar Blox werd hierdoor niet meer in verlegenheid gebracht want HLB had duidelijk geen antwoord op de gevarieerde aanvallen door Blox. Setwinst 25-15.

Het moraal van HLB leek aan het einde van de derde set gebroken en daar wist Blox wel raad mee in de vierde set. Elke stond op buiten vrijuit te spelen en scoorde mooie punten. Onder aanvoering van Janne was de passing prima op orde waardoor het spelverdelen van Heidi weer leidde tot gevarieerde aanvallen vanaf iedere voorpositie en aan het einde van de set tot enkele drie-meter aanvallen van Sanya en Hanna. De set werd met 25-13 binnengesleept.

De eerstvolgende wedstrijd is weer in thuishonk De Braken, op 1 februari om 14.00 uur