&

VC Blox DS1 - Gepidae DS4

Bloxdames 1 boeken klinkende zege op Gepidae DS4

Ook derde wedstrijd in deze spannende competitie door Blox omgezet in een klinkende 4-0 overwinning De wedstrijd tegen de Tilburgse studentenclub leek op voorhand spannend te worden. Zij hadden hun laatste wedstrijd eveneens omgezet in een 4-0 overwinning.

Beide teams hielden elkaar goed in evenwicht gedurende de eerste set. Er werd prima volleybal gespeeld met mooie rally's. Blox had het verdedigend prima voor elkaar. De mid-aanval van Gepidae, een behoorlijk sterk wapen, werd regelmatig voor het blok gezet door prima blocks van Carmen Steenbakkers en Rachel Spoor. Ook achterin werd hard gewerkt, de passes kwamen precies aan bij spelverdeelster Janne Ariƫns. Janne maakte hier gretig gebruik van en zette de aanvallers aan het werk. Dit resulteerde in geplaatste aanvallen vanaf buiten door Hanna van Esch, beheerst rechtdoor, en gevarieerde ballen door Daphne van Meurs. Kwamen de ballen richting Sanya Penninx dan zorgde zij voor een afwerking met gegarandeerde scores. Het bleef spannend doordat ook Gepidae goed verdedigde en tot prima aanvallen kwam. Setwinst voor Blox, 25-23.

De tweede set liet eenzelfde beeld zien. Heidi van Pinxteren startte beresterk via een mooie geplaatste service en haar volgende balcontact was een alles en iedereen verbijsterende geplaatste bal achterin het veld. Gepidae nam daarna kort de leiding maar dit bracht Blox niet van de wijs en gestaag kwamen zij terug en was het erop en erover. Daphne stond nu op mid en speelde met Carmen een superpartij tegen de dames van Gepidae op mid die zich de kaas niet van het brood lieten eten. Daphne had daarnaast snoeiharde laagvliegende servicebeurten voor Gepidae in petto waar ze maar geen antwoord op kregen. De set werd gewonnen met 25-19.

Iedere speelster van Blox speelde deze wedstrijd super geconcentreerd en fanatiek. Dit uitte zich bijvoorbeeld in onmogelijke verdedigende acties door Elke van Rooij die hiermee de teamspirit nog verder opstuwde. Vanuit haar eigen service wist ze een direct geretourneerde bal helemaal bij de linker netpaal van de grond te halen! Rachel had op mid vleugels en timede met Heidi zodanig dat ze de  ballen ongenadig scherp naar de grond kom slaan. Hanna van Esch bleef op buiten grote druk leggen bij de verdediging van Gepidae. Ook Gepidae liet in deze set merken van goeden huize te komen. Hun spelverdeelster wist de ballen ook goed bij haar aanvallers neer te leggen waardoor de derde set er weer eentje was om van te smullen. Uiteindelijk wist Blox de set om te zetten in winst, eveneens 25-23.

De dames van Gepidae gaven na afloop aan dat het hoge tempo in de eerste drie sets hen parten speelde in de vierde set. Blox kon vrijuit spelen. Heidi verdeelde het spel als vanouds waardoor Janne vanaf de Dia-positie regelmatig geplaatste smashes kon afleveren. Daarnaast kwamen er nog enkele sprankelende omloopballen op mid voorbij en konden Hanna en Sanya en later Elke zich prima uitleven op buiten.  Setwinst 25-15.