Stuur uw sport & nieuws berichten in naar    www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        Stuur uw sport & nieuws berichten in naar        www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        
 
 


Boxteldigitaal
sport
&
nieuws

 

 
 
 
 
 

 

 

 

 
 
 

 

Peter Peters TSR DS2 - VC Blox DS1
 

 

VC Blox Dames 1 wint spannende wedstrijd tegen Peter Peters in Schaijk

De achtste wedstrijd van de Bloxdames was een goede generale repetitie voor de belangrijke wedstrijd van komende vrijdagavond tegen de nummer twee op de ranglijst.Vanaf het eerste fluitsignaal ontspon zich een attractieve wedstrijd.

Van beide zijden was er servicedruk en de teams hielden elkaar in evenwicht. Blox was wel de gehele set de bovenliggende partij. Door snel spel via spelverdeelster Heidi van Pinxteren en een agressieve aanval was het moeilijk voor Peter Peters om tot gevaarlijke aanvallen te komen. Toch wisten zij in het spoor te blijven door hun prima service en geplaatste ballen achter in het veld. Elke van Rooij viel op met haar harde smashes en voor Hanna van Esch gold hetzelfde. Sanya Penninx was als Dia ook prima op dreef, terwijl Rachel Spoor en Carmen Steenbakkers op mid als elastiek verbonden waren met Heidi wat resulteerde in gevarieerde aanvallen vanuit mid. De set werd gewonnen met 25-18.

Evenwicht
Het spel was gedurende de tweede set in evenwicht. Peter Peters had de smaak te pakken en maakte het Blox moeilijk door opvallend verdedigend werk waarbij ook de aanval prima functioneerde. De Bloxdames lieten zich niet kennen en bleven met prima aanvallen strooien. Sanya was verhuisd naar de buitenpositie en wist met haar kenmerkende geplaatste ballen het de verdediging moeilijk te maken terwijl Elke de ballen scherp naar de grond bleef staan. Daphne van Meurs wist als Dia ook haar stempel te drukken. Een mooie stijgbal van Rachel en strakke ballen van de weer volop bewegende Carmen zorgden uiteindelijk toch voor de setwinst van 25-23.

Focus
Na de spannende tweede set wisten de dames van Blox zich in de rust tussen set twee en drie op te peppen. In deze set speelde Hanna een belangrijke rol door haar voortrekkersrol in het bij de les houden van elkaar. De focus was helemaal terug en dankzij Heidi persten de buitenspeelster Hanna en Daphne er weer spectaculaire aanvallen uit op buiten. De Mid- en Diapositie werden door Heidi ook weer prima bediend waardoor Blox uitermate gevarieerd kon aanvallen. Peter Peters bleef prima verdedigen waardoor er mooie rally's op de mat werden gelegd. De set werd gewonnen met 25-20.

Volle winst
Even was het evenwicht terug in het begin van de vierde set. De aanvalskracht van Blox bleek echter te veel voor Peter Peters en er werd een comfortabele voorsprong opgebouwd die niet meer uit handen werd gegeven. De passing was op orde en Heidi kon de dames lekker snel laten aanvallen en dat was teveel voor Peter Peters. Setwinst 25-17.

Uur van de waarheid
Komende vrijdag spelen de dames hun belangrijkste wedstrijd van deze competitiehelft tegen de huidige nummer twee. De afgelopen acht wedstrijden heeft Blox geen enkel set verlies opgelopen. Bij een winst van minimaal 3-1 komende vrijdag kunnen zij zichzelf -met dan nog één wedstrijd te gaan- kronen tot winterkampioen. Als Blox het spannend wil houden dan hebben ze de week daarna nog een kans tegen de huidige nummer drie.

Auteur Teun Verhagen
Meer volleybal nieuws >>>>


23-11-2019
 
 
Peter Peters TSR DS2 - VC Blox DS1
 
 
 
Bekijk de foto`s >>>>

Blijf op de hoogte van sport & nieuws en volg www.boxteldigitaal .nl op instagram, twitter of like ons via facebook 

 
 

 

 

 
  
 

 
 
 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
copyright © www.boxteldigitaal .nl (hoby)