&

WHV 1 - RKSV Boxtel 1

Na 0-6 zege als koploper de winterstop in

Na 5 gelijke spelen op een rij, pakte Boxtel in de laatste wedstrijd voor de winterstop flink uit tegen WHV. In Loosbroek was de thuisploeg compleet kansloos. Bij rust had de ploeg, die de laatste tijd zo moeilijk tot scoren kwam, al 4 x het net gevonden en de eindstand was maar
liefst 0-6.
Topscoorder van Heesch was met 2 doelpunten weer belangrijk. Zodoende gaan de Munsel-boys als koploper de winterstop in.

Boxtel ging naar Loosbroek in de wetenschap dat WHV, als laatste in de rangschikking, vorige week met 6-1 had uitgehaald.
Boxtel startte daarom fel: in de 5e minuut was er al de eerste kans. Na een goede combinatie tussen Rick van Hamond, Djuric Doran en Hayke van Heesch, kreeg Jesse van Homelen de bal maar jammer genoeg schoot hij over. Boxtel hield het initiatief in de beginfase en zette WHV goed onder druk. Kansen van Mensah en van Homelen werden vervolgens gemist.
WHV kreeg na een kwartier de eerste kans maar het schot werd door goalie Verhagen keurig verwerkt. Boxtel probeerde het met een diepe bal, die door de voorstopper van WHV niet goed werd verwerkt. Spits van Heesch wist wel raad met de geboden kans en beheerst schoof hij de bal onder de keeper door: 0-1.

Doran speelde zich vervolgens goed vrij maar zijn schot met links miste de precisie. Dat kon niet worden gezegd van Jesse van Homelen. Van 35 meter schoot hij de bal achter de keeper, 0-2. Boxtel bleef maar komen en WHV kwam niet onder de druk uit. Een voorzet van Van Hamond werd door Tim Didderiens net naast gekopt. En een voorzet van Mensah belandde boven op de lat. Van Homelen probeerde het nogmaals van afstand, deze keer pakte de keeper wel de bal. In de 35e minuut werd van Hamond op links aangespeeld, hij gaf de bal mooi voor en van Heesch kopte de bal keurig binnen, 0-3.
Een soortgelijke aanval was er in de 41ste minuut, deze keer was het van Homelen die de bal voorgaf en nu kopte Mensah de bal binnen, 0-4.

WHV probeerde in de 2e helft de schade te beperken en speelde compact bij elkaar en Boxtel geloofde het wel in de beginfase. Van Homelen nam de keeper weer onder vuur, maar de keeper verwerkte zijn schot tot een corner. Robin Groenendaal werdt uit deze corner vrijgespeeld en schoot de bal, in twee keer, op doel. Ook deze bal pakte de keeper goed. Ramon de Laat speelde zich goed vrij aan de rechterkant en gaf een voorzet op Didderiens, jammer genoeg miste hij de bal. Een keer was WHV gevaarlijk. De bal werd vrijgespeeld op de rechtsbuiten, maar keeper Verhagen pakte zijn schot goed.

Boxtel herpakte zich weer. Een schot van van Homelen, werd keurig gepakt door de keeper van WHV, die de bal tot corner verwerkte. Uit deze korte corner werd de Laat vrij gespeeld, maar zijn schot in de korte hoek werd opnieuw door de keeper gepakt. Uit de volgende corner viel de 0-5. Van Homelen legde de bal precies op het hoofd van Mitchell Vogels die de bal terug kopte op Ramon de Laat, en er 0-5 van maakte. Boxtel bleef aandringen: Mark van de Westelaken loste een schot op de goal, de rebound is voor van Heesch die de bal opnieuw voorzet. De bal belandde precies voor de voeten van Vogels die er 0-6 van maakte. Het was lang geleden dat Boxtel zoveel goals wist te maken in een wedstrijd.

Boxtel gaat als koploper de winterstop in. De beslissing over de 1e periode is nog niet gevallen omdat concurrent BMC nog een gestaakte wedstrijd moet uitspelen. Boxtel kan nu gaan genieten van de ruime winterstop. De volgende competitiewedstrijd is pas op 29 januari 2017.

Bron: RKSV Boxtel