&

RKSV Boxtel 1 - Averstein 1

Opnieuw gelijk spel voor Boxtel

Voor de derde maal achtereen behaalde Boxtel een gelijkspel, ditmaal tegen Avesteijn, de nummer vijf van de ranglijst en een geduchte tegenstander. Daarmee miste de Boxtel de kans om koploper te worden.Op een regenachtig sportpark Munsel waren twee voetballende ploegen te zien, die ook aardig aan elkaar gewaagd waren. Dat bleek wel de gehele wedstrijd en uit het eindresultaat: 1-1.

Boxtel speelde een matige 1e helft.
Avesteyn had de eerste kleine kans, de bal belandde vanuit een vrije trap boven op de lat. Van de schrik bekomen, ging Boxtel in de aanval. Rick van Hamond kopte uit een goede voorzet de bal naast en even later werd Daniel Mensah weggestuurd in de diepte maar oog in oog met de keeper miste zijn lob de juiste precisie. De linkerspits van Avesteyn probeerde het een keer van afstand, maar zijn schot ging voorlangs. In de 28e minuut viel de 0-1 voor Avesteijn als dezelfde speler op links goed door gaat. Zijn voorzet belandde bij de 2e paal, waarbij spits vd Boo de bal eenvoudig kon binnen koppen. De Munselploeg liet het hier niet bij zitten. Mitchell Vogels speelde van Hamond door de lucht aan. Hij kopte de bal door en de bal kwam tussen de centrale verdedigers en rolde zo voor de voeten van Hayke van Heesch. Hij nam deze bal mee en schoot hem beheerst tegen de touwen. Niet voor de eerste keer dit seizoen. Daarop was weer de tegenstander die een kans creëerde. Een voorzet van rechts viel precies in het midden van het strafschopgebied. Een speler van Vesten dacht de bal in te kunnen schieten maar Tim Didderiens dook voor de bal, maar de corner leverde niets op. Vlak voor rust werd van Hamond op links aangespeeld. Zijn lage schuiver werd niet op de juiste waarde geschat omdat Iedereen aan de bal voorbij ging. Met een 1-1 werd de kleedkamer opgezocht.

Zwaar veld

De 2e helft begon de Munselploeg ongewijzigd. Tot de 60e minuut viel er niets te noteren behalve 2 gele kaarten. Maar Boxtel zocht meer de aanval op. Valentijn Waals werd op links aangespeeld, maar zijn schot mistte de kracht en kon vrij eenvoudig gepakt worden door de keeper. Het veld werd steeds zwaarder, waardoor het niveau van de eerste helft niet meer gehaald werd. Avesteyn zakte steeds verder in en Boxtel probeerde het met lange ballen. In de 70e minuut viel Waals uit met een hamstringblessure en werd vervangen door Djuric Doran. In de 76e minuut loste Avesteyn een schot op doel af, maar doelman Tommy Verhagen kon de bal eenvoudig pakken. Zijn harde uittrap bereikte Mensah die profiteerde van zijn snelheid, maar de keeper van Avesteyn was alert. Nog een keer kwam Boxtel in scorepositie, maar het doelpunt werd vanwege buitenspel afgekeurd.
Vlak voor tijd kreeg Tjeu Adank, de laatste man van Avesteyn, nog zijn 2e gele kaart en moest dus het veld verlaten, maar Boxtel kon niet meer profiteren van de man meer situatie. De ruststand werd daarom ook de eindstand.
De wedstrijd eindigde dan ook in een gelijkspel. In de vrij sportieve wedstrijd viel het aantal gele kaarten op. Scheidsrechter de Kleine trok in totaal maar liefst 7 keer geel.
Trainer vd Braak vond dat zijn ploeg in de 2e helft de bovenliggende partij was, maar kon leven met de remise.

Veel verrassender was het nieuws uit Berlicum waar WEC met 0-1 had gewonnen van de koploper waardoor BMC en Boxtel in punten gelijk kwamen. Door de 3 gelijke spelen, komen de concurrenten wel dichterbij zodat de strijd om de 1e periodetitel nog een spannend slot zal krijgen.

Bron: RKSV Boxtel