&

RKSV Boxtel 1 - WEC 1

Opnieuw gelijkspel voor Boxtel

Ook thuis tegen WEC weet Boxtel zondag 4 december niet te winnen Voor de 5e wedstrijd achtereen behaalde de formatie van scheidend trainer Henri vd Braak een gelijk spel. Na 3 x 0-0 en 1 x 1-1 was de eindstand in de thuiswedstrijd tegen WEC ook 1-1. De kou en het harde veld hadden kennelijk geen goed effect op de 22 spelers. Er was sprake van een matige wedstrijd, waarbij opnieuw blijkt dat Boxtel moeilijk tot scoren komt. In de laatste 5 wedstrijden werden er welgeteld 2 goals gescoord. Daarentegen hoeft de ploeg ook weinig doelpunten te incasseren; in de 4e klasse I hebben ze de minst gepasseerde defensie.

Op een koud en winderig sportpark Munsel waren de geelzwarten uit Wijbosch in de 1e helft de betere ploeg. Al na 3 minuten was er een vloeiende aanval over links maar het schot van aanvaller Verbakel was te slap om keeper Verhagen te verschalken Na 10 minuten kon Jesse van Homelen aanleggen voor een schot, maar ook hij miste het doel. Doelman Verhagen plukte een bal uit de lucht en schoot deze meteen naar voren. De verdediger van WEC raakte de bal verkeerd en onbedoeld bracht hij Hayke van Heesch in stelling. Zijn lob belandde echter in de handen van de keeper. WEC liet zich terugzakken en probeerde via de counter Boxtel te verrassen. Dit lukte bijna in de 17e minuut. De aanvoerder stiftte de bal over de uitkomende doelman maar de lat bracht redding. De kou had een verlammende werking op beide ploegen. Veel balverlies en verkeerde passes. Wec kreeg 6 minuten voor rust nog een grote kans, maar opnieuw raakte Verbakel de bal verkeerd waardoor zijn schot voorlangs ging. In de 44e minuut belandde een vrije trap van Van Homelen op het hoofd van Tim Didderiƫns maar zijn kopbal ging aan de verkeerde kant van de paal. Met een 0-0 zochten de spelers de kleedkamer en de warme thee op.

Achtervolging
De tweede helft was beter van Boxtelse kant, maar echt groots was het niet. Twee keer was er een vrije trap van Van Homelen die Mitchell Vogels bereikte, maar helaas voor Vogels raakte hij beide keren de bal niet goed genoeg. Tot grote verrassing van iedereen was het ineens 0-1 voor WEC. Een vrije trap, in de hoek bij de cornervlag, werd genomen door keeper Verhagen. Hij raakte de bal echter verkeerd en deze kwam terecht bij Verbakel. Hij aarzelde niet en schoot de bal in het leegstaande doel van Boxtel.
Boxtel moest in de achtervolging hetgeen leidde tot een aantal corners. Uit een van deze corners viel de gelijkmaker. De bal kwam precies in het vijf-meter gebied terecht en waar iedereen de bal kwijt was, was clubtopscoorder Hayke van Heesch er als de kippen bij om de bal binnen te tikken, 1-1.
Na de gelijkmaker probeerde Boxtel het nog wel terwijl bij WEC de pijp behoorlijk leeg was en zich beperkte tot verdedigen. Het laatste wapenfeit was een vrije trap van Robin Groenendaal, maar die werd afgefloten wegens buitenspel. Een uitslag waar beide trainers mee konden leven, maar Boxtel schiet er jammer genoeg niet veel mee op. De strijd om de eerste periodetitel is nog niet gestreden omdat de wedstrijd BMC-Maliskamp bij een stand van 2-2 gestaakt werd. Mocht dit de eindstand worden dan gaat de periodetitel aan Boxtel voorbij.

Volgende week is de laatste wedstrijd voor de winterstop als Boxtel op bezoek gaat in Loosbroek waar het tegen hekkensluiter WHV speelt. Deze ploeg won zondag verrassend met 6-1 in Vorstenbosch dus Boxtel is gewaarschuwd!

Bron: RKSV Boxtel