&

Beker RKSV Boxtel B2 - DVG B1

DVG B1 wint met ruim verschil van RKSV Boxtel B2

Op deze zwoele zaterdagmiddag 24 oktober fluit de scheidsrechter op zijn fluitje. De wedstrijd Boxtel B2 -DVG B1 is begonnen om 14.35 uur. We hebben onze Tom en onze Teun afgestaan aan de A1 voor hun bekerwedstrijd en als gastspelers Juul en Stef meegevraagd . Op de bank zitten Koen ( liesblessure ) zIjn broer Luuk, die het eerste deel van dit verslag schrijft, Juul en Michiel ( langdurig uit de running vanwege de gevolgen van een beenbreuk. ) Na 20 seconden valt er al een goal voor DVG. Rik krijgt vanuit de aftrap de bal aangespeeld en wil hem eigenlijk voorzetten, maar met effect draait hij al heerlijk de goal in. Het is 1-0 voor DVG . Na de aftrap gaat de bal een beetje heen en weer. Boxtel krijgt er een voorzet uit, maar deze wordt mooi onderschept door Jari. Na een paar minuten spel wordt er een heerlijke pass gegeven op Hugo. Hugo kapt naar binnen en scoort laag in het hoekje. Dus snel 2-0 voorsprong . Na de aftrap is DVG meteen alweer scherp met een diepe bal op Michael wordt de 0-3 binnen geschoten. We zijn pas 8 minuten in de wedstrijd. De komende 8 minuten gebeurt er niet zoveel, totdat er een corner komt voor DVG . De bal komt bij de 2e paal. Rik zet de bal weer voor. De bal wordt net over gekopt door Hugo. Even later krijgt DVG weer een corner. Deze wordt netjes ingeschoten door Hugo. En zo staat het 0-4.

Even later wordt ook de 0-5 ingeschoten door Hugo, die het balletje nonchalant in de rechterhoek schiet. Auteur Luuk moet het veld in, dus de pen wordt overgenomen door Michiel. Ook Juul wordt in stelling gebracht. We krijgen weer een corner, die kort genomen wordt. Hugo draait weg en schiet zo zijn vierde binnen. 0-6 Iets later lost Boxtel zowaar een schot, alleen gaat hij naast. Paul wint een kopduel van zijn 3 km lange tegenstander. Stef speelt deze wedstrijd in beastmodus, hij speelt de ene na de andere tegenstander uit. In de laatste poging van de trainers om er nog een wedstrijd van te maken, wordt Luuk ingebracht voor Emiel. Rik wordt eruit geskilld door de gast met de oranje voetbalschoenen , die centrale verdediger staat. DVG kakt een beetje in. Boxtel mist een schot voor open goal net zoals Hugo vorige week. Zie verslag van die wedstrijd. En toen was het rust.

Na de rust beginnen Bas en Paul op de bank en staat Emiel linksback en Jorn centraal als aanvallende middenvelder. Hugo lost een schot, maar dit gaat jammerlijk over. Een mooie voorzet van Michael gaat net voorbij aan Hugo. Na een beginnende aanval van Boxtel komt Jari ver uit zijn goal om de bal weg te rammen. De bal komt echter bij een tegenstander terecht, maar die schiet hem sportief over de achterlijn, waardoor Jari rustig terug kan lopen. Dan een mooie steekpass op de opstomende Luuk, maar die resulteert in een schot naast het doel. Michael komt onbesuisd ingesprongen op een verdediger. Hugo komt 1 op 1 met de keeper te staan, maar schiet op de paal. De 2e helft is al een tijdje bezig en we grossieren in kansen, maar een goal wil er niet vallen. Maar dan geeft Stijn een klasse-pass op Hugo en die rondt het nu wel keurig af en kan het 5e streepje achter zijn naam zetten in deze wedstrijd. Dan krijgt Michael de bal in zijn voeten, hij vuurt op de goal en slaagt er zo in om de 0-8 te maken.

Dan valt Boxtel over rechts aan. Stef houdt de tegenstander tegen in het 16 meter gebied en dat levert Boxtel een penalty op. Onze Jari kan het schot niet keren en zo wordt het toch 1-8. Na aftrap geeft Michael alweer een klasse-voorzet op Luuk, maar die mist alweer. Bas legt Rik nog een keer uit wat buitenspel is. Rik levert een technisch hoogstandje , hij schiet op goal, nadat hij de bal een paar keer heeft hooggehouden. Jammer dat de keeper er staat. Sjors vindt zijn rechtshalfpositie prima en is gebrand op een goal. Aan zijn inzet zal het niet liggen. Juul etaleert vandaag ook zijn voetbaltalenten en speelt een prima wedstrijd

Het zonnetje breekt door en daardoor zien we weer het licht. We scoren 2 goals, maar moeten deze 2e helft daarvoor 21 keer schieten. De eerste vloeit voort uit een prachtig steekpassje van Paul. Aan de harde kant,maar de keeper gaat op de grond liggen en zo komt de bal via hem alsnog bij Hugo, die hem in het lege goal schuift. Nog geen minuut later krijgt Luuk de bal en die maakt EINDELIJK zijn goal. Nou, daar hebben we lang op moeten wachten ! Dit is tevens de laatste actie van de wedstrijd. Eindstand 1-10 ! Enig klasse-verschil was er wel deze wedstrijd. Hopelijk biedt Lierop in de oefenwedstrijd volgende week meer tegenstand.

Met dank aan Juul en Stef voor het bijspringen en aan de auteurs Luuk en Michiel voor dit verslag !