&

G-voetbal ODC G1 - Braakhuizen G1

Verlies na redelijk goede wedstrijd

De wedstrijd tegen Braakhuizen G1 stond op het programma. In de uitwedstrijd had ODC hier een 10-0 nederlaag geleden. Tijdens de thuiswedstrijd gingen beide teams voortvarend van start. Braakhuizen speelde erg aanvallend en ook ODC wist een aantal aanvallen te creeren. Het spel bleef hiermee op en neer gaan, met goed combinatievoetbal van beide teams. Toch was Braakhuizen de sterkere partij en door goed verdedigend werk van keeper en verdedigers, bleef het lang 0-0. Toen moest ODC toch de 0-1 incasseren. ODC kreeg kort daarna een grote kans, de bal werd nipt over gekopt. Meteen hierna zette Braakhuizen de schouders er weer onder en werd het 0-2. Dit was ook de ruststand.

In de tweede helft gingen beide teams op dezelfde voet verder. Ook toen was Braakhuizen iets sterker dan ODC. En ook nu duurde het lang voordat er gescoord werd, wederom mede door goed keeperswerk van Francis. Helaas moest de keeper toch weer een goal toestaan: 0-3. Braakhuizen kreeg daarna veel vrijheid en schietkansen. Na diverse missers wist Braakhuizen met een geplaatst afstandschot de stand uit te breiden naar 0-4 in de 20e minuut van de tweede helft. Ook de 0-5 volgde nog. De tegenstander uit Geldrop probeerde de stand nog wat verder uit te bouwen, maar ODC hield goed stand. Hierdoor stond de eindstand 0-5 op het scorebord.

Dit alles gebeurde onder de ogen van een talrijk publiek en een goed leidende KNVB-scheidsrechter: Dhr. M. Smulders.

Auteur : Frans van de Wiel