Stuur uw sport & nieuws berichten in naar    www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        Stuur uw sport & nieuws berichten in naar        www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        
 
 


Boxteldigitaal
sport
&
nieuws

 

 
 
 
 
 

 

 

 

 
 
 

 

ODC 1 - DOSL 1
 

 

Simpele overwinning voor gemakzuchtig ODC

ODC won de eerste bekerwedstrijd vrij eenvoudig met 2 - 0 van DOSL. Koen Hoek en Sjoerd van Lokven zorgden voor de beide treffers. De tricolores waren veel beter dan de vierdeklasser uit Leende maar speelden grote delen van de wedstrijd slordig en ongeconcentreerd waardoor meer doelpunten uitbleven.

Voor het eerst sinds begin maart stond er voor ODC 1 weer een officiële wedstrijd op het programma. Op het eigen sportpark Molenwijk ontvingen de tricolores - in het kader van de bekercompetitie - vierdeklasser DOSL uit Leende. In de eerste vijf minuten kreeg de ploeg van trainer Carlo Vorstenbosch meteen twee goede kansen. Eerst kon Remco Schellekens de bal net niet genoeg vaart meegeven na een voorzet vanaf links van nieuweling Koen Hoek. Daardoor kon doelman Harm Verstappen namens DOSL redding brengen. Vlak daarna was Schellekens opnieuw gevaarlijk, dit keer op aangeven van Lex van den Biggelaar. Zijn inzet stuitte op de voeten van de goed opgestelde doelman Verstappen. In de 20e minuut waren de gasten voor het eerst gevaarlijk toen een lage schuiver van Maikel Steeghs maar net langs het Boxtelse doel ging. Twee minuten later kwam ODC via Koen Hoek op voorsprong. Bij een corner stond de zoon van oud ODC-trainer Ben Hoek precies op de goede plek om de bal tegen de touwen te jagen: 1 - 0. Vlak daarna was het bijna 2 - 0. Van den Biggelaar haalde met links keihard uit maar zag zijn poeier buiten het bereik van de keeper op de lat belanden. In het laatste kwartier van het eerste bedrijf wisten de tricolores weinig meer te creëren. Dat kwam vooral omdat er te vaak voor een moeilijke oplossing werd gekozen in plaats van een simpele voortzetting van het spel.

Na de pauze werd het snel 2 - 0. De treffer kwam van de voeten van Sjoerd van Lokven die links buiten de zestien een vrije trap prachtig in de kruising krulde. De tijd leek rijp voor meer treffers maar ODC verzuimde om de score verder uit te bouwen. Er werd veel onnodig balverlies geleden en combinaties lukten vaker niet dan wel. In de slotfase waren er desondanks nog goede kansen voor Van den Biggelaar, Tijn Boons en invaller Stijn Pijnenburg. Zij vonden echter doelman Verstappen op hun pad of schoten over waardoor er na 90 minuten nog steeds 2 - 0 op het scorebord stond.
Volgende week zondag gaat ODC voor de tweede bekerwedstrijd op bezoek bij Dommelen, een derdeklasser die op papier toch wel wat sterker is dan DOSL.

De wedstrijd in Dommelen begint om half drie.

Auteur :Sjef Engelbart
Bron www.odcvoetbal.nl
Meer ODC voetbal nieuws >>>>


30-08-2020
 
 
ODC 1 - DOSL 1
 
 
 
Bekijk de foto`s >>>>

Blijf op de hoogte van sport & nieuws en volg www.boxteldigitaal .nl op instagram, twitter of like ons via facebook 

 
 

 

 

 
  
 

 
 
 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
copyright © www.boxteldigitaal .nl (hoby)