Stuur uw sport & nieuws berichten in naar    www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        Stuur uw sport & nieuws berichten in naar        www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        
 
 


Boxteldigitaal
sport
&
nieuws

 

 
 
 
 
 

 

 

 

 
 
 

 

Dommelen 1 - ODC 1
 

 

ODC stelt in de slotfase orde op zaken in Dommelen

ODC heeft ook de tweede bekerwedstrijd in winst omgezet. In en tegen Dommelen werd met 1 - 2 gewonnen. In een vermakelijk duel kwamen de tricolores snel op achterstand. ODC was vrijwel de hele wedstrijd de bovenliggende partij maar kwam pas in de slotfase tot scoren via Joep van der Meijden en Lex van den Biggelaar.

Met nog één poulewedstrijd te gaan, ligt de volgende ronde binnen handbereik.

Voor de tweede wedstrijd van het bekertoernooi ging ODC op bezoek bij RKVV Dommelen, een derdeklasser uit de regio Eindhoven. In de beginfase was de thuisploeg een stuk feller dan ODC. De Boxtelse ploeg kwam daardoor nauwelijks aan opbouwen toe. In de vijfde minuut kon Dommelen vanaf links doorkomen. De ODC-defensie stond niet goed waardoor de bal van dichtbij langs Robbie Roelofs gewerkt kon worden: 1 - 0. Na zo’n 20 minuten spelen kreeg ODC de wedstrijd beter onder controle. Er kwamen wat kansen. Lex van den Biggelaar schoot over en een goede actie van Lennart Sannen kon pas op het laatste moment gestuit worden door Dommelen-keeper Dennis Soeteman. Aan de andere kant was het oppassen als de thuisploeg er vanuit de omschakeling uit kwam. Het leidde tot een paar hachelijke momenten voor het Boxtelse doel maar gelukkig voor ODC was doelman Roelofs er steeds om redding te brengen. In het laatste kwartier van het eerste bedrijf was ODC een paar keer dreigend uit een hoekschop. Maar de bal viel steeds net niet goed waardoor er met een 1 - 0 achterstand gerust werd.

Na de pauze bleven de tricolores de tegenstander onder druk zetten. Sannen kreeg in de 56e minuut een kans na een goed opgezette aanval. De sterk keepende Soeteman wist hem echter van het scoren af te houden. Na een uur spelen bracht trainer Vorstenbosch met Remco Schellekens, Joep van der Meijden en Just van Wijk drie verse krachten in. Schellekens deed al snel van zich spreken. Bij een voorzet vanaf rechts van Van den Biggelaar gooide hij er een schitterende omhaal uit. De bal ging helaas rakelings over anders zou dit zeker het doelpunt van het jaar zijn geweest. Even later viel dan eindelijk de verdiende gelijkmaker. Van der Meijden werd aan de linkerkant aangespeeld, was zijn tegenstanders te vlug af en knalde de bal buiten het bereik van de keeper in de onderzoek: 1 - 1. Met nog een kwartier te gaan ging ODC vol voor de drie punten. Een ongelukkige actie van Joep Timmermans leek roet in het eten te strooien. Hij kwam ten val en om te voorkomen dat zijn tegenstander alleen op het doel af kon gaan, maakte hij hands. Het betekende zijn tweede gele kaart waardoor ODC met tien man verder moest. Maar eigenlijk veranderde er niks aan het wedstrijdbeeld. ODC bleef domineren en vlak voor tijd resulteerde dat in de winnende treffer. Bij een bal die achter de verdediging van de thuisploeg werd gelegd, won Van der Meijden een cruciaal kopduel. Daardoor kon Van den Biggelaar alleen op het doel af kon gaan. Keeper Soeteman maakte vervolgens een inschattingsfout waardoor Van den Biggelaar eenvoudig de 1 - 2 kon binnenschieten. De voorsprong kwam uiteindelijk niet meer in gevaar waardoor de drie punten verdiend mee naar Boxtel gingen.

Volgende week zondag 13 september speelt ODC de laatste wedstrijd in de poule thuis tegen vijfdeklasser RKSV Sterksel. Een gelijkspel is voldoende om de volgende ronde van het bekertoernooi te bereiken.

Auteur :Sjef Engelbart
Bron www.odcvoetbal.nl
Meer ODC voetbal nieuws >>>>


06-09-2020
 
 
Dommelen 1 - ODC 1
 
 
 
Bekijk de foto`s >>>>

Blijf op de hoogte van sport & nieuws en volg www.boxteldigitaal .nl op instagram, twitter of like ons via facebook 

 
 

 

 

 
  
 

 
 
 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
copyright © www.boxteldigitaal .nl (hoby)