&

ODC JO13-2 - FC Engelen JO13-2

ODC JO13-2 eindelijk tegenstand FC Engelen

Het bekertoernooi afsluiten met 32 voor en 0 tegen, drie keer winst is een leuke opwarmer, maar iedere week zulke tegenstanders kan een team in slaap sussen. Gelukkig was dat zaterdag 19 september anders. Een prima tegenstander, FC Engelen, zorgde voor een attractieve wedstrijd met een 4-4 eindstand, al voelde dit toch wel als een gemiste kans op winst aan Boxtelse zijde..

Een zonnig Sportpark Wagenaars was vandaag het decor voor de start van de competitie van ODC JO13-2. Tegenstander FC Engelen JO13-2 was geen onbekende, ook zij herbergden jonge spelers die vorig jaar in de JO11 ook al de degens kruisten met de jonkies uit het team van ODC.  De wedstrijd begon met een indrukwekkende minuut stilte ter nagedachtenis aan de plotseling overleden Wim van de Wijdeven, jarenlang jeugdcoördinator bij ODC..

De Tricolores pakken het initiatief in de wedstrijd en in de zesde minuut is het SIem die langs zijn tegenstander snelt en vanaf rechts binnenknalt, 1-0! Toch is te zien dat ook FC Engelen prima voetballers op het veld heeft staan, al gauw moet keeper Sam enkele keren succesvol optreden als de behendige paarse aanvallers doorkomen. In de 17e minuut is het Jelt die de afvallende bal uit een corner van Wassim tegen de touwen jast. Als vlak voor rust Mats dan ook nog de 3-0 aantekent lijkt ODC comfortabel te gaan rusten.

Na rust gooit FC Engelen oogt direct feller en energieker. Zij gaan de lange bal spelen waardoor de verdediging van ODC onder druk komt te staan.  En als dan ook nog de passes wat slapper worden gegeven en de eigen kansen er niet in gaan, dan is het wachten op de tegentreffer. Die prompt dan ook valt. Toch is het ODC wat de marge weer naar drie vergroot als Wassim van afstand uithaalt, 4-1.

De problemen stapelen zich inmiddels op, spelers gaan geblesseerd van het veld, de vaste posities vallen weg. FC Engelen weet er raad mee en blijft de ballen naar voren pompen. Foutjes achterin zorgen ervoor dat de paarse brigade terugkomt tot 4-4. Natuurlijk krijgt ODC ook kansen, maar deze worden niet benut. De fouten achterin worden daardoor fataal en zorgen voor een gelijkspel als start van de competitie. Overigens legde FC Engelen een prima tweede helft op de mat, dat mag ook gezegd worden!

ODC staat hiermee weer met beide benen op de grond en weet nu, gelukkig, dat het niet aangewaaid komt. Op naar de volgende wedstrijd, volgende week zaterdag uit naar NOAD'32 in Wijk en Aalburg, aftrap aldaar om 08.30, lekker vroeg