Stuur uw sport & nieuws berichten in naar    www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        Stuur uw sport & nieuws berichten in naar        www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        
 
 


Boxteldigitaal
sport
&
nieuws

 

 
 
 
 
 

 

 

 

 
 
 

 

ODC start met walking football voor ouderen 60+
 

 

ODC start met walking football voor ouderen 60+

BOXTEL, 4 September 2020 - De Boxtelse voetbalvereniging RKVV ODC start met walking football. Dit voetbalspel met aangepaste spelregels is bedoeld voor mensen van 60 jaar en ouder en steunt op vier belangrijke pijlers: verantwoord bewegen, meedoen, ontmoeten en gezelligheid.

Woensdag 23 september 2020 houdt ODC van 10.00 tot 11.00 uur een informatieochtend in kantine De Boemerang in sportpark Molenwijk.

Wat is walking football?
Walking football is een voetbalspel voor 60-plussers met aangepaste spelregels. Rennen met of zonder bal is niet toegestaan, slidings zijn taboe. De buitenspelregel is niet van toepassing, vrije trappen worden altijd indirect genomen. Een duel wordt gespeeld op een veld van 40 bij 25 meter waarop twee doelen staan van drie meter breed en één meter hoog. Teams bestaan uit zes veldspelers, er is geen keeper. Scoren vanaf eigen helft mag niet.

In Nederland kunnen 60-plussers bij ongeveer 320 voetbalverenigingen terecht voor walking football. Voorzitter Van der Linden: ‘ODC vindt het belangrijk om dit voetbalspel ook in Boxtel aan te bieden. Ouderen - mannen én vrouwen! - kunnen bij onze club niet alleen gezond bewegen, maar ook contacten aanknopen met leeftijdsgenoten en eenzaamheid voorkomen. Dat is waar we als ODC voor staan: mensen verbinden, op én naast het voetbalveld.’

Elke woensdagochtend in Molenwijk

ODC wil snel na de informatieochtend starten met walking football. De club heeft in Mario Karssemakers, Jan van der Meijden en Henjo Segbars drie initiatiefnemers bereid gevonden om enthousiast aan de slag te gaan. Ze staan straks klaar om elke week op woensdagochtend van 09.30 tot 11.30 uur ouderen te begeleiden op het ODC-hoofdveld in sportpark Molenwijk.

Het programma omvat elke woensdag: ontvangst met koffie/thee, warming-up, walking football, cooling-down en afsluitend drankje. Tijdens alle walking football-ochtenden is een gediplomeerd EHBO’er aanwezig. In sportpark Molenwijk is een AED beschikbaar. ODC biedt belangstellenden één maand gratis walking football-ochtenden aan; wie daarna graag aansluit wordt uitgenodigd (rustend) lid van de club te worden.

Informatieochtend
ODC houdt woensdag 23 september van 10.00 tot 11.00 uur een informatieochtend. Plaats van handeling is kantine De Boemerang, Platanenlaan 1, Boxtel. Ambassadeur Wim Vermeulen van Old Stars Walking Sports is een van de sprekers.

Geïnteresseerde 60-plussers dienen zich vooraf aan te melden bij Mario Karssemakers, telefoon 06-46 13 27 96 of e-mailadres m.karssemakers@online.nl.

Tijdens de bijeenkomst worden alle geldende RIVM-coronavoorschriften in acht genomen.

Bron www.odcvoetbal.nl
Meer ODC voetbal nieuws >>>>


04-09-2020
 
 
ODC start met walking football voor ouderen 60+
 
 
 
 

Blijf op de hoogte van sport & nieuws en volg www.boxteldigitaal .nl op instagram, twitter of like ons via facebook 

 
 

 

 

 
  
 

 
 
 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
copyright © www.boxteldigitaal .nl (hoby)