&

VFC Zwaluw 1 - ODC 1

ODC niet voorbij Zwaluw

ODC heeft de uitwedstrijd tegen Zwaluw VFC niet kunnen winnen. In Vught werd het 1 - 1. Joep Timmermans zette de tricolores al in de eerste minuut op voorsprong. Nog voor de pauze kwam de thuisploeg langszij en daar bleef het bij. Door het gelijke spel staat ODC nu vierde op de ranglijst met 25 punten uit 14 wedstrijden.

ODC en Zwaluw VFC hadden voorafgaand aan de onderlinge confrontatie evenveel punten maar de ploeg uit Vught had één wedstrijd meer gespeeld. Trainer Carlo Vorstenbosch begon met de nog niet geheel fitte Lex van den Biggelaar op de bank. Just van Wijk was daardoor doorgeschoven naar de linksbuitenpositie. De gastheren konden op hun beurt niet beschikken over hun topscorer Martin de Laat. Het waaide stevig in Vught waardoor het voor de beide partijen lastig voetballen was. De tricolores kenden echter een droomstart. Al in de eerste minuut kopte Joep Timmermans een door de wind gedragen vrije trap van Sjoerd van Lokven knap binnen: 1 - 0. Allebei de ploegen kregen vervolgens goede kansen. Mateo Malbasic miste namens Zwaluw in de 12e minuut een opgelegde kans terwijl Just van Wijk een paar minuten later aan de andere kant op Zwaluw-doelman Youri Timmermans stuitte. In de 23e minuut had Joep Timmermans zijn tweede treffer van de dag kunnen maken maar van dichtbij schoot hij over. Twee minuten later kreeg Zwaluw een vrije trap op de rand van de zestien. Djelany Balm haalde daarbij verwoestend uit waarna doelman Roelofs geen enkele kans had: 1 - 1. Vlak daarna had ODC weer op voorsprong kunnen komen maar de hardwerkende Lennart Sannen schoot de bal via de keeper naast. Diezelfde Sannen kreeg vlak voor rust opnieuw een goede kans maar hij had de pech dat hij de bal niet goed onder controle kreeg waardoor zijn inzet smoorde. In de blessuretijd van de eerste helft mocht ODC niet klagen dat de scheidsrechter de bal niet op de stip legde na een wilde verdedigende actie waarbij een Vughtse aanvaller naar de grond ging.

Na rust werd het spel van beide ploegen er niet beter op. Door de harde wind schoten veel ballen door en was het moeilijk om de juiste oplossing te vinden. De goed ingevallen Lex van den Biggelaar had de meeste dreiging namens ODC. In de 60e minuut leverde hij een schot af dat maar net over ging en een paar minuten later schoot hij ook nog rakelings naast. In de slotfase kreeg de thuisploeg nog een keer een vrije trap te nemen op de rand van de zestien. Opnieuw schoot Balm de bal hard in maar dit keer ging zijn schot naast. In de blessuretijd counterde Zwaluw er nog eens uit. Malbasic leek daarbij te gaan scoren maar een Boxtels been voorkwam een Boxtelse nederlaag. De wedstrijd eindigde daardoor in 1 - 1.
Er had wellicht meer in gezeten voor de tricolores maar met een beetje pech had er ook verloren kunnen worden. ODC staat nu samen met Vlijmense Boys vierde op de ranglijst. DSC staat derde met een punt meer maar ook een wedstrijd meer.

Vanwege carnaval wordt er volgende week niet gevoetbald. De eerstvolgende wedstrijd staat op het programma voor zondag 1 maart. ODC speelt dan thuis tegen RKDVC.