&

ODC 1 - vv DVG 1

ODC start competitie met overwinning op DVG

ODC heeft zondag 22 september drie punten overgehouden aan de derby met DVG. In een matig duel wonnen de tricolores op eigen veld met 2 - 0 door treffers van Joep van der Meijden en Yassine Rouadi. Daarmee zijn de belangrijke eerste drie punten binnen voor de Molenwijkploeg.

Door de wisselvallige voorbereiding was het voor trainer Carlo Vorstenbosch nog niet helemaal duidelijk hoe zijn team er voor stond bij aanvang van de competitie. De openingswedstrijd kende een mooie affiche. Op het eigen sportpark Molenwijk was promovendus DVG namelijk de tegenstander.
De tricolores gingen matig van start want in het eerste kwartier waren de gasten uit Liempde de betere partij. In de achtste minuut kwam ODC goed weg toen een kopbal van Bas van Houtum op de lat eindigde. Het duurde tot de 19e minuut alvorens de gastheren daar wat tegenover konden stellen. Lex van den Biggelaar haalde de achterlijn en zag zijn voorzet via het hoofd van Aerd van Brunschot voorlangs gaan. Een paar minuten later was ODC opnieuw gevaarlijk maar een scrimmage voor het Liempdse doel leidde uiteindelijk niet tot een treffer. In de 29e minuut kwam de Boxtelse ploeg op voorsprong. Vanaf 20 meter krulde Joep van der Meijden de bal knap achter de keeper Rens van den Akker in de verre hoek: 1 - 0. Het restant van het eerste bedrijf verliep rommelig met een aantal blessurebehandelingen en een gele kaart voor Sjoerd van Lokven. Vlak voor rust kreeg DVG opnieuw een kopkans. Dit keer ging de bal over het ODC-doel.

ODC begon goed aan de tweede helft en dat resulteerde in een aantal kansen. Eerst schoot Sjoerd van Lokven net naast en daarna werd een schot van Van Brunschot geblokt door een Liempds been bij opnieuw een scrimmage. Na een rommelige fase waarbij ODC meer balbezit had, bracht Van der Meijden in de 66e minuut Van Brunschot in kansrijke positie. Het schot van de spits werd echter gestuit door een DVG-verdediger. DVG liet na rust nauwelijks nog wat zien in aanvallend opzicht. Tien minuten voort tijd bracht trainer Vorstenbosch Yassine Rouadi in de ploeg. Korte tijd later zorgde de invaller voor de beslissing. Bij een voorzet van Van den Biggelaar stond hij precies op de goede plek om de 2 - 0 binnen te schuiven. Daarmee was de wedstrijd gedaan.
Het spel van de tricolores was nog niet denderend maar de drie punten zorgen er voor dat we hiermee verder kunnen.

Volgende week zondag 29 september staat de tweede competitiewedstrijd op het programma. ODC gaat dan op bezoek bij Nieuwkuijk.

Auteur :Sjef Engelbart