&

Nieuwkuijk 1 - ODC 1

ODC loopt bij Nieuwkuijk in het mes

Zondag 29 september de tweede competitiewedstrijd is voor ODC niet bepaald goed verlopen. In Nieuwkuijk gingen de tricolores hard met 3 - 0 onderuit. De Boxtelse ploeg had veel balbezit maar deed daar op de beslissende momenten te weinig mee. De thuisploeg was daarentegen uitermate effectief vanuit de omschakeling en vond kort na rust tot drie keer toe het net.

ODC had vorige week de belangrijke eerste competitiewedstrijd tegen DVG met 2 - 0 gewonnen. Bij een nieuwe overwinning op bezoek bij Nieuwkuijk zouden de tricolores goede zaken doen op de ranglijst. Maar ODC heeft het altijd moeilijk tegen deze fysiek sterke opponent. Vorig seizoen werd er slechts één puntje gehaald in de twee duels met Nieuwkuijk.
Vanaf de openingsfase hadden de tricolores een veldoverwicht. Het zag er dreigend uit maar grote kansen vielen er aanvankelijk niet te noteren. In de 20e minuut kon Nieuwkuijk-doelman Reno van Engelen een schot van Sjoerd van Lokven niet klemmen maar was er geen ODC-er meegelopen om de bal vanuit de rebound binnen te schieten. Vijf minuten later stuitte Joep van der Meijden op keeper Van Engelen nadat de bal via Aerd van Brunschot bij hem terecht was gekomen. In de 35e kregen de tricolores hun beste kans uit de eerste helft. Bij een mooie aanval zette Van der Meijden de bal scherp voor maar kon Stijn Smulders er net niet bij om af te drukken. Achterin was het oppassen omdat Nieuwkuijk op de counter loerde. Tien minuten voor rust leverde dat een enorme kans op voor Niels Kok maar vrij voor het Boxtelse doel schoot hij naast. Het eerste bedrijf eindigde met twee goede kansen voor ODC waarbij Van der Meijden en Van Lokven waren niet effectief in de afronding waren.

De tweede helft begon zoals de eerste helft eindigde met kansen voor ODC. In de 49e minuut kreeg Van der Meijden een grote kans. Vanuit de rebound leek hij te gaan scoren maar weer voorkwam keeper Van Engelen een Boxtelse treffer. Een oude voetbalwet zegt dat de treffer aan de andere kant valt als je zelf je kansen niet benut. En dat gebeurde. Want nog in dezelfde minuut kwam Nieuwkuijk er via de counter uit. Max Raymakers passeerde daarbij de uitkomende doelman Robbie Roelofs waarna Brent de Wijs het laatste tikje gaf: 1 - 0. Niet veel later liep ODC voor de tweede keer in het mes. Bij een Nieuwkuijkse uitbraak bereikte een voorzet vanaf links Roy de Vaan die koel afrondde: 2 - 0. ODC zette vervolgens alles op alles om de aansluitingstreffer te scoren maar het zat de ploeg niet mee. Schoten van Van Brunschot en Sjoerd van Lokven gingen net over en bij een scrimmage voor het doel schoot een Nieuwkuijkse verdediger de bal boven zijn eigen keeper op de lat. In de 66e minuut werd de wedstrijd definitief beslist. Vanuit de omschakeling kwam de bal bij Raymakers die knap twee Boxtelse verdedigers uitkapte en daarna Roelofs kansloos liet: 3 - 0. De tricolores gingen in de slotfase nog voor een eretreffer maar ook dat zat er niet meer in. Evenals vorig seizoen was Nieuwkuijk scherper en feller dan ODC. En wat nog belangrijker was: ze waren veel effectiever in het benutten van kansen.

Volgende week zondag 6 oktober krijgt ODC de kans om zich te revancheren. De tricolores ontvangen dan op eigen veld Haarsteeg. De wedstrijd begint zoals altijd om half drie.