&

BVV 1 - ODC 1

ODC met goed gevoel de winterstop in

ODC heeft zondag 15 december de positieve lijn van de afgelopen weken kunnen doorzetten. In de laatste wedstrijd voor de winterstop werd er in Den Bosch met 1 - 3 gewonnen van hekkensluiter BVV. Bij rust stond het 1 - 2 door treffers van Tijn Boons en Sjoerd van Lokven.

Twintig minuten voor tijd zorgde Lex van den Biggelaar voor de bevrijdende 1 - 3. Door de vijfde zege op rij gaan de tricolores de winterstop in als de nummer twee op de ranglijst met 23 punten uit 12 duels.

In de laatste wedstrijd van het kalenderjaar moest ODC op bezoek bij BVV, de nummer laatst op de ranglijst. Omdat het hoofdveld van de Bossche vereniging was afgekeurd, diende de wedstrijd te worden afgewerkt op het nabijgelegen kunstgrasveld. Mede vanwege de harde wind waren de omstandigheden niet ideaal. ODC had het meeste balbezit en probeerde om voetballend tot kansen te komen. Dat leverde aanvankelijk niet veel op. BVV speelde vooral lange ballen naar voren die door de harde wind moeilijk te beoordelen waren voor de Boxtelse defensie. Na ruim een kwartier spelen raakte Lennart Sannen de paal na goed voorbereidend werk van Lex van den Biggelaar. ODC had het betere van het spel en in de 25e minuut werd dat beloond met een treffer. Het was er één om in te lijsten. Vanaf 25 meter schoot Tijn Boons de bal over BVV-keeper Dani Pennings keihard in de kruising: 0 - 1. Twee minuten later stond het weer gelijk. Roel van Lokven kreeg de bal in de eigen 16 ongelukkig op de arm waarna Johnny de Nies de toegekende strafschop benutte: 1 - 1. ODC had het in die fase lastig met de felheid van de Bossche ploeg. Dani van der Putten kreeg namens BVV de uitgelezen kans om zijn ploeg op voorsprong te zetten maar faalde. Vlak voor rust ging de bal ook aan de andere kant op de stip toen Joep Timmermans opzichtig werd vastgehouden in het Bossche strafschopgebied. Sjoerd van Lokven hield het hoofd koel en bracht ODC opnieuw aan de leiding (1 - 2).

Vlak na de pauze was het bijna 1 - 3. Boons raakte de lat nadat hij van achteruit goed diep was gestuurd. BVV speelde de tweede helft vaak op of over het randje waardoor de scheidsrechter veelvuldig moest ingrijpen. Dat leidde tot irritaties aan Bossche zijde. ODC probeerde te blijven voetballen maar dat lukte niet altijd. Er kwamen wat kansjes maar zonder resultaat. Dat duurde tot de 70eminuut. Toen werd Van den Biggelaar de diepte ingestuurd. De scheidsrechter negeerde het vlagsignaal waarna de linkspoot het uitstekend afrondde: 1 - 3. Daarmee was de wedstrijd feitelijk gespeeld. BVV kreeg nog een laatste mogelijkheid op de aansluitingstreffer toen de bal via Stijn Smulders tegen de paal kwam maar uiteindelijk in de handen van doelman Merijn Verhoeven belandde. Het bleef daardoor bij 1 - 3. Voor de tricolores is dat de vijfde overwinning op rij. Door deze prima prestatie stijgt ODC naar de tweede plaats op de ranglijst. De achterstand op koploper CHC is nog steeds drie punten. Ook gaat de Boxtelse ploeg aan de leiding in de strijd om de tweede periode.

De competitie ligt nu ruim een maand stil. De eerstvolgende wedstrijd is op zondag 26 januari. ODC ontvangt dan in eigen huis TGG.