&

Vlijmense Boys 1 - ODC 1

Seizoen eindigt in mineur voor ODC

ODC speelde een bar slechte laatste competitiewedstrijd. Uit bij Vlijmense Boys werd er met 2 - 0 verloren. De tricolores werden vooral op strijdlust afgetroefd tegen een team dat vocht tegen rechtstreekse degradatie. Door de nederlaag zit het seizoen er nu definitief op voor de ploeg van trainer Carlo Vorstenbosch. ODC is als derde geëindigd en zal ook volgend seizoen weer uitkomen in de derde klasse.

ODC had voorafgaand aan de laatste competitiewedstrijd nog een kleine kans om zich te plaatsen voor de nacompetitie. Zelf moest er dan sowieso gewonnen worden bij Vlijmense Boys en daarnaast mochten de concurrenten BVV en BMC niet winnen. ODC begon echter zeer slecht aan de wedstrijd. Al binnen vijf minuten kwam Vlijmense Boys op voorsprong. Jerre Geerts omspeelde ODC-keeper Jordy van der Zande en schoot de bal via een Boxtelse verdediger binnen: 1 - 0. Vlak daarvoor had Dirk van der Struijk ODC aan de leiding kunnen brengen maar zijn schot - na een goede combinatie met Aerd van Brunschot - ging naast het Vlijmense doel. De tricolores konden in het vervolg van de eerste helft niet echt een vuist maken. Dat kwam vooral omdat de ploeg te gemakzuchtig en bij tijden te frivool speelde. Dat leverde veel balverlies op tegen een team dat knokte voor elke meter om daarmee rechtstreekse degradatie te ontlopen. Toch waren er nog wel wat mogelijkheden voor de Boxtelse ploeg. In de 26e minuut probeerde Remco Schellekens om Van Brunschot in stelling te brengen maar laatstgenoemde kon de bal net niet goed meekrijgen om tot scoren te komen. Tien minuten voor rust kon Van Brunschot wel uithalen na voorbereidend werk van Van der Struijk maar dit keer kon een Vlijmense verdediger de bal nog net van de doellijn halen.

Vlak na rust leek Sjoerd van Lokven de gelijkmaker binnen te schieten maar de treffer werd afgevlagd wegens buitenspel. Even later kreeg ODC opnieuw de mogelijkheid om langszij te komen maar Vlijmense Boys-doelman Matthew van Dommelen wist een schot van Just van Wijk goed te pareren. Het spel van ODC werd er gaandeweg het tweede bedrijf niet beter op. Daarnaast werden duels steeds vaker verloren en was de afvallende bal meestal voor de tegenstander. In de 62e minuut viel het tweede doelpunt voor de gastheren. Bij een scrimmage voor het Boxtelse doel wist Van der Zande in eerste instantie nog redding te brengen maar op de rebound van jongeling Björn van Bijnen was hij vervolgens kansloos: 2 - 0. De thuisploeg kreeg daarna nog een paar goede kansen en het was aan keeper Van der Zande te danken dat er niet meer Vlijmense treffers vielen. ODC wist ook in de slotfase niks meer af te dwingen waardoor de laatste competitiewedstrijd met 2 - 0 verloren ging. ODC eindigt daardoor als derde op de ranglijst met 42 punten uit 26 wedstrijden. Het seizoen zit er nu op. Het was al met al een wisselvallig seizoen voor de tricolores. De ploeg begon slecht, had daarna een hele goede periode maar eindigde ook weer slecht. Daardoor speelt ODC ook volgend seizoen weer in de derde klasse.