&

VFC Zwaluw 1 - ODC 1

Tien ODC-ers komen tekort tegen Zwaluw

ODC heeft ook de derde competitiewedstrijd verloren. In Vught won Zwaluw VFC met 2 - 1. De tricolores kwamen na ruim een halfuur spelen met 1 - 0 achter vlak nadat aanvoerder Roel van Lokven zijn tweede gele kaart had ontvangen. Vervolgens misten de tricolores nog voor de pauze een strafschop. Na rust scoorde Joep van der Meijden alsnog de gelijkmaker maar binnen een minuut maakten de Vughtenaren de tweede, uiteindelijk beslissende treffer (2 - 1). Door de derde nederlaag op rij is ODC nog steeds hekkensluiter in de derde klasse C.

Net als ODC had tegenstander Zwaluw VFC in het nieuwe seizoen nog geen enkele wedstrijd gewonnen. De Vughtenaren hadden echter wel een puntje meer omdat ze al een keer gelijk hadden gespeeld. Bij ODC was Remco Schellekens weer terug van een blessure. Met Schellekens in de punt van de aanval begonnen de tricolores sterk aan de wedstrijd. De eerste tien minuten speelden zich voornamelijk op de Vughtse helft af zonder dat dat tot grote kansen leidde. Gaandeweg de eerste helft kwam de thuisploeg beter in de wedstrijd. Vooral linksbuiten Julius Emmanuel deed van zich spreken. Op sommige momenten was hij met zijn snelheid ongrijpbaar voor de Boxtelse defensie. Na een kleine 20 minuten waren er twee hachelijke momenten in de Boxtelse zestien maar tot twee keer toe bracht keeper Jordy van der Zande redding. ODC kreeg vlak daarna vanuit de omschakeling een enorme kans. Schellekens behield het overzicht en speelde Sjoerd van Lokven aan. Zwaluw-keeper Youri Timmermans keerde de inzet van Van Lokven echter. Na ruim een halfuur pakte aanvoerder Roel van Lokven zijn tweede gele kaart en kwamen de tricolores met tien man te staan. Zwaluw profiteerde daar vrijwel onmiddellijk van. Uit een corner vanaf links kopte Otis Lalihatu in de 38e minuut de 1 - 0 binnen. Twee minuten later lag de bal aan de andere kant op de stip nadat keeper Timmermans binnen de zestien Schellekens had gevloerd. Dirk van der Struijk miste echter en schoot vanaf elf meter naast.

Na de pauze was ODC met tien man zeker niet minder dan de elf van Zwaluw. Nadat Joep van der Meijden in de 53e minuten tegen de keeper had geschoten, was het in de 65e minuut wel raak. Via een mooi uitgespeelde aanval kwam de bal via Schellekens bij Van der Meijden die zich goed vrijspeelde en binnenschoot: 1 - 1. ODC kon echter niet lang van de treffer genieten. Binnen een minuut stond de thuisploeg weer op voorsprong. Vanaf links bereikte de bal spits Martin de Laat die met een fraaie omhaal voor 2 - 1 zorgde. In de laatste fase van de wedstrijd zette ODC alles op alles om weer langszij te komen. De grootste kans was voor Schellekens. Hij had de gelijkmaker op zijn schoen maar stuitte op doelman Timmermans nadat Lex van de Biggelaar hem had vrijgespeeld. In de slotfase kwam ODC nog een keer goed weg toen De Laat de paal raakte. Het bleef uiteindelijk bij 2 - 1. Gezien het spelbeeld had het team van trainer Carlo Vorstenbosch zeker een punt verdiend maar helaas zat dat er niet in.

Volgende week zondag 14 oktober speelt ODC thuis tegen Vlijmense Boys. Hopelijk kunnen de tricolores dan eindelijk punten gaan pakken.