&

TGG 1 - ODC 1

ODC verzuimt de 3 punten te pakken bij TGG

ODC kreeg zondag 28 april de beste en de meeste kansen in de uitwedstrijd tegen TGG. Maar de tricolores troffen slechts één keer doel. In de beginfase bracht Frank Clevers ODC aan de leiding. Door een misverstand in de verdediging kon TGG nog voor rust op gelijke hoogte komen. Na de pauze vielen er geen treffers meer waardoor de wedstrijd in 1 - 1 eindigde. Omdat koploper SVSSS ook gelijkspeelde, blijft de achterstand op die ploeg drie punten. ODC is inmiddels wel gepasseerd door BVV dat wel won waardoor de ploeg van trainer Carlo Vorstenbosch nu is afgezakt naar de derde plaats met 39 punten uit 22 wedstrijden.

Om in de race te blijven voor het kampioenschap moest ODC in Den Bosch winnen van TGG. De tricolores kennen goede statistieken tegen deze club want alle onderlinge wedstrijden eindigden de afgelopen jaren in Boxtels voordeel. Trainer Vorstenbosch had nog steeds te maken met blessures en schorsingen. Zo kon hij in deze wedstrijd geen beroep doen op zijn geblesseerde topscorer Remco Schellekens. Desondanks kreeg ODC vanaf het begin de beste kansen. Na vier minuten spelen resulteerde dat al in een doelpunt. Lex van den Biggelaar speelde op links zijn tegenstander uit en gaf een strakke voorzet die door Frank Clevers werd binnengetikt: 0 - 1. Zeven minuten later had Joep van der Meijden de 0 - 2 op zijn schoen maar hij stuitte op doelman Coen Burg. In de fase daarna kreeg de thuisploeg een paar mogelijkheden maar tot twee keer toe voorkwam keeper Jordy van der Zande de gelijkmaker. In de 25e minuut zat het ODC niet mee. Jasper Vorstenbosch produceerde vanaf rechts een prima voorzet waarbij Clevers via doelman Burg de lat raakte. De rebound kwam voor de voeten van Van der Meijden maar de spits schoot de bal hoog over. Even later kwam dezelfde speler opnieuw in scoringspositie maar weer was het de Bossche keeper die redding bracht. Het missen van kansen bracht de tricolores in de problemen want in de 35e minuut zorgde een groot misverstand in de ODC-verdediging er voor dat TGG via Kevin de Jong op gelijke hoogte kon komen: 1 - 1. ODC leek vlak voor rust opnieuw op voorsprong te komen maar een schot van Van der Meijden kwam op de paal terecht.

Na rust ging TGG wat fysieker spelen en daar had ODC veel moeite mee. Bovendien speelde de Boxtelse ploeg bij balbezit vaak te ongeconcentreerd waardoor er van opbouwen van achteruit nauwelijks iets terecht kwam. Toch kreeg Van der Meijden na een klein uur spelen opnieuw de mogelijkheid om ODC aan de leiding te brengen maar weer had hij het geluk niet aan zijn zijde. In de 64e minuut had Just van Wijk na een mooie combinatie door het midden een vrije doortocht naar het Bossche doel. Een TGG-verdediger wist hem met een uiterste krachtsinspanning ten koste van rood net buiten de zestien te stuiten. De toegekende vrije trap werd door Dirk van der Struijk over geschoten. Met een man meer was ODC in de slotfase wel dreigender maar het ontbrak het team aan precisie in de afronding. Vlak voor tijd kreeg ook de thuisploeg nog een goede kans. Een inzet van dichtbij werd echter goed gekeerd door Van der Zande. Het bleef uiteindelijk bij 1 - 1, een uitslag waar ODC niet veel mee op schiet. SVSSS speelde ook gelijk maar blijft koploper. BVV won van FC Engelen en is nu de nieuwe nummer twee met twee punten achterstand op SVSSS. ODC staat derde en blijft op drie punten van de koploper.

Volgende week zondag 5 mei speelt ODC thuis tegen Nieuwkuijk. Het is een inhaalwedstrijd die nog meetelt voor de tweede periode. Bij winst pakken de tricolores de tweede periodetitel. De wedstrijd begint zoals altijd om half drie