&

ODC 1 - VFC Zwaluw 1

ODC wint nipt van Zwaluw VFC

ODC heeft zondag 19 mei op eigen veld met 3 - 2 gewonnen van Zwaluw VFC. In een matig duel bracht Lex van den Biggelaar de tricolores voor de pauze op voorsprong. Na rust scoorden de twee ploegen allebei twee keer waardoor er na 90 minuten 3 - 2 op het scorebord stond. Roel van Lokven en Frank Kuppens zorgden voor de ODC-treffers na de pauze. Met nog één duel te gaan, staat de ploeg van trainer Vorstenbosch nog steeds op de derde plaats en is de nacompetitie alleen theoretisch nog haalbaar.

Door de nederlaag bij BVV haakte ODC vorige week definitief af in de titelstrijd. In de laatste thuiswedstrijd van het seizoen moesten de tricolores het doen zonder drie geschorste basisspelers. Tegenstander Zwaluw VFC had nog een puntje nodig om zich definitief veilig te spelen. ODC wenste daar niet zo maar aan mee te werken. De beginfase van de wedstrijd was rommelig van beide kanten met veel onderlinge irritaties in het veld. De grootste kans in die fase was voor ODC. Sjoerd van Lokven zette met een knappe steekbal Aerd van Brunschot vrij voor het doel maar de spits moest zijn meerdere erkennen in Zwaluw-keeper Niels Mulders. Rond de 30e minuut kwamen de tricolores op voorsprong. Na een pass van Remco Schellekens schoot Lex van den Biggelaar de bal langs keeper Mulders in de lange hoek: 1 - 0. Kort daarna was het bijna 2 - 0 toen een uithaal met links van Van Brunschot tegen de lat kwam. De gasten uit Vught waren in die fase ook een paar keer gevaarlijk en ODC mocht niet mopperen dat een vrije trap van Martin de Laat maar net langs het doel ging.

Direct na de pauze hadden de Vughtenaren het betere van het spel. ODC kwam weer goed weg toen een schot van dichtbij via een Boxtels been naast ging. In de 55e minuut kwam Zwaluw alsnog langszij. Tommy Kreté rondde een vlot lopende Vughtse aanval koelbloedig af: 1 - 1. Acht minuten later kwam ODC opnieuw op voorsprong. Na een misverstand bij Zwaluw achterin waarbij een paar spelers elkaar in de weg liepen, was captain Roel van Lokven er precies op het goede moment bij om de 2 - 1 binnen te schieten. Het was zijn eerste competitiedoelpunt sinds april 2013. Vlak daarna kreeg Zwaluw opnieuw een vrije trap op een gevaarlijke plek. Weer stond De Laat achter de bal maar doelman Jordy van der Zande pakte het schot in de rechterbenedenhoek. Vervolgens kreeg ODC aan de andere kant een corner te nemen. Van Brunschot bracht de bal laag voor het doel bij de eerste paal waar Frank Kuppens klaar stond om af te ronden: 3 - 1. Zwaluw VFC ging in de minuten die volgden op zoek naar de aansluitingstreffer. Nadat Van der Zande eerst nog een inzet van De Laat had gepareerd was het in de 78e minuut wel raak via een schot van diezelfde De Laat vanuit de draai: 3 - 2. In de slotfase kopte Kuppens namens ODC nog een keer tegen doelman Mulders op. De allerlaatste kans kregen de gasten in de blessuretijd na een domme Boxtelse overtreding op de rand van de zestien. Weer stond De Laat achter de bal maar tot de opluchting van heel ODC schoot de Vughtse spits de bal naast.

Door de overwinning blijft ODC derde op de ranglijst. De ploeg van trainer Vorstenbosch heeft 42 punten uit 25 wedstrijden. Door de nederlaag van de nummer twee BVV is SVSSS nu kampioen en is voor ODC de nacompetitie theoretisch nog haalbaar. Maar dan moet wel alles meezitten. ODC moet dan zelf volgende week zondag 26 mei winnen bij degradatiekandidaat Vlijmense Boys en is vervolgens nog afhankelijk van de resultaten op andere velden.