&

ODC 1 - SVSSS 1

ODC 1 valse start tegen SVSSS 1

De eerste competitiewedstrijd is voor ODC uitgelopen op een grote teleurstelling. In een matig duel gingen de tricolores op eigen veld met 0 - 2 onderuit tegen SVSSS. Het stond lange tijd 0 - 0 totdat ODC ruim een kwartier voor tijd op ongelukkige wijze tegen de 0 - 1 aanliep. De ploeg probeerde de gelijkmaker te forceren maar in plaats daarvan viel in de blessuretijd de 0 - 2.

Na een goed verlopen voorbereiding leek ODC klaar te zijn voor de competitie. De ploeg van trainer Carlo Vorstenbosch kreeg daarin als eerste te maken met SVSSS uit Udenhout. Al in de eerste minuut kreeg ODC een goede mogelijkheid om op voorsprong te komen. Remco Schellekens verscheen aan de linkerkant vrij voor keeper Björn Boer maar schoot de bal vanuit een moeilijke hoek voorlangs. Daarna gebeurde er lange tijd niets. De beide partijen speelden slordig en ongeconcentreerd en leden daardoor veel balverlies. Hoogtepunt voor rust was een doelpoging van Schellekens vanaf de eigen helft. Hij zag keeper Boer ver voor zijn doel staan en waagde een poging van ver die maar net naast ging.

Meteen na rust kwam ODC wat vaker bij het Udenhoutse doel. Een voorzet vanaf links van Just van Wijk zorgde in de 50e minuut voor doelgevaar. Even later telden de ODC-supporters de 1 - 0 al toen Dirk van der Struijk een vrije trap in de kruising krulde. Keeper Boer wist de bal met een uiterste krachtsinspanning echter nog tot corner te verwerken. Aan de andere kant was het voor ODC oppassen voor tegenstoten van de ploeg uit Udenhout. Keeper Jordy van der Zande moest halverwege de tweede helft tot twee keer toe redding brengen bij een uitval van SVSSS. Met Lex van de Biggelaar en Joep van der Meijden bracht trainer Vorstenbosch twee verse aanvallende krachten in. De wissels gaven het team wat nieuwe impulsen. Van der Meijden probeerde het in de 69e minuut met een lobje dat net niet hoog genoeg was om de keeper te passeren. In de 77e minuut ging het andere kant helemaal fout voor ODC. Bij een aanval van SVSSS kregen de Boxtelse verdedigers de bal niet goed weg. Invaller Jim de Laat profiteerde daar optimaal van: 0 - 1. ODC zette daarna alles op alles om de gelijkmaker te forceren. Verder dan een bal over het doel van Schellekens na goed voorbereidend werk van Van der Meijden kwamen de tricolores niet. In de blessuretijd werd het allemaal nog erger toen aanvoerder Stefan Dekkers namens de bezoekers de 0 - 2 eindstand op het scorebord zette.

Deze nederlaag is een fikse tegenvaller voor trainer Vorstenbosch en zijn mannen. ODC staat weer met de beide benen op de grond. Volgende week zondag 30 september hebben de tricolores wat recht te zetten als zij op bezoek gaan bij Haarsteeg. Er wordt daar om half drie afgetrapt.