&

ODC 1 - SCG`18 1

ODC en SCG'18 delen de punten

ODC heeft zondag 4 november opnieuw gelijkgespeeld. Tegen SCG’18 werd het 1 - 1. Dat was een terechte uitslag al was het voor de tricolores zuur dat de gelijkmaker van de fusieclub uit Sint Michielsgestel pas in de blessuretijd viel nadat Ido Pijnenburg al vroeg voor de 1 - 0 had gezorgd. Na de remise staat ODC nog steeds op de tiende plek op de ranglijst. De ploeg heeft nu 8 punten uit 7 wedstrijden.

Na de 0 - 0 van vorige week bij VCB was SCG’18 de eerstvolgende tegenstander op het eigen sportpark Molenwijk. De fusieclub uit Sint Michielsgestel had voorafgaand aan de wedstrijd één puntje meer dan het team van trainer Carlo Vorstenbosch. De Boxtelse ploeg kreeg binnen tien minuten een fikse tegenvaller te verwerken. Captain Roel van Lokven moest met een blessure het veld verlaten. Zijn vervanger was Ido Pijnenburg. In de 11e minuut kregen de tricolores hun eerste kans. Just van Wijk bracht met een slimme pass Joep van der Meijden in stelling maar de snelle buitenspeler schoot de bal te gehaast over. Vijf minuten later had Van der Meijden aan de rechterkant een sterke actie in huis. Zijn voorzet was op maat waarna Pijnenburg de bal beheerst in het doel schoot: 1 - 0. Na de openingstreffer brak er een fase aan waarin de gasten het initiatief namen. Het leidde tot diverse kansen. In de 34e minuut schoot Bas de Langen de bal maar net naast het Boxtelse doel en twee minuten later moest ODC-keeper Jordy van der Zande alle zeilen bijzetten om de bal nog net voor de doellijn tegen te houden. ODC had het erg lastig in deze fase en mocht niet klagen dat het met een 1 - 0 voorsprong de rust in ging.

Aan het begin van het tweede bedrijf kreeg ODC wat kleine kansjes. Remco Schellekens kon in de 53e minuut net niet bij een strakke voorzet van Ido Pijnenburg. Twee minuten daarna stuitte de mee opgekomen Frank Kuppens op SCG’18-doelman Joris Schellekens na een afgeslagen hoekschop. In de periode daarna stokte de Boxtelse aanvallen. De gasten gingen steeds verder naar voren spelen. Aanvankelijk leverde dat nauwelijks doelgevaar op. In het veld ontstonden irritaties na vervelende overtredingen aan beide kanten. De scheidsrechter had zijn handenvol om de spelers in het gareel te houden. Een kwartier voor tijd kreeg Sjoerd van Lokven vanuit het niets de kans om de wedstrijd definitief in het slot te gooien. Zijn bekeken schot ging echter rakelings naast. In het laatste kwartier drongen de gasten verder aan. De gelijkmaker hing in de lucht en de tricolores kwamen een paar keer goed weg. Toen de blessuretijd aan brak leek het er op dat ODC de drie punten over de streep zou trekken. Maar in de ‘dying seconds’ van het duel viel toch nog de 1 - 1. Vanaf rechts werd een bal met het hoofd voor het doel gebracht en door SCG’18-captain Sten van Vessem binnengeknikt: 1 - 1.

Voor de tweede week op rij speelde ODC dus gelijk. Vorige week kreeg de Boxtelse ploeg daarmee te weinig. Dit keer was het een terechte uitslag hoewel het natuurlijk zuur was dat de 1 - 1 pas in blessuretijd viel.

Volgende week zondag 11 november is er een bekerprogramma maar speelt ODC niet. De bekerwedstrijd in Eindhoven tegen Tivoli is namelijk verplaatst naar dinsdagavond 13 november. De aftrap van het duel is om 20.00

Auteur :Sjef Engelbart