&

ODC 1 - Haarsteeg 1

ODC knokt zich langs Haarsteeg

ODC heeft zondag 17 februari uitstekende zaken gedaan door op eigen veld met 3 - 2 van Haarsteeg te winnen. Tien minuten voor tijd schoot Sjoerd van Lokven bij de stand van 2 - 2 vanaf elf meter de winnende treffer binnen. Daarmee werd een zwaarbevochten zege veilig gesteld. De andere twee Boxtelse treffers kwamen op naam van Aerd van Brunschot en Just van Wijk. Door de overwinning is ODC gestegen van de zesde naar de derde plaats op de ranglijst.

In de derde klasse C staat het zo vlak na de winterstop allemaal nog redelijk dicht bij elkaar. Voorafgaand aan de wedstrijd tussen ODC en Haarsteeg bedroeg het verschil tussen de nummer twee (Haarsteeg) en de nummer elf (RKDVC) slechts vier punten. Bij een overwinning zouden de tricolores - met één wedstrijd minder - in punten gelijk komen met Haarsteeg.
ODC begon evenals vorige week goed aan de wedstrijd want weer kwamen de tricolores snel aan de leiding. In de zesde minuut werd een verre ingooi van Dirk van der Struijk door Joep Timmermans bij de eerste paal verlengd waarna Aerd van Brunschot bij de tweede paal raak kopte: 1 - 0. Kort daarna stond het bijna 2 - 0. Tijn Boons werd goed aangespeeld maar zag zijn inzet door doelman Minou Dumpleton tot corner verwerkt worden. Tegenstander Haarsteeg was in het eerste halfuur af en toe dreigend maar tot grote kansen leidde het allemaal niet. Dat veranderde in de 34e minuut. ODC verdedigde slordig uit waarna Sebastiaan van Bakel met een slim balletje Rick van de Griendt wegstuurde die vervolgens knap Jordy van der Zande passeerde: 1 - 1. ODC speelde in die fase slordig en leed daardoor veel balverlies. Haarsteeg kon er in de 39e minuut bijna van profiteren maar een schot van Van Bakel kon uiteindelijk door Van der Zande gepareerd worden. In de 41e minuut kwam ODC opnieuw op voorsprong na een knap uitgespeelde aanval. Joep van der Meijden speelde Sjoerd van Lokven vrij die vanaf rechts de bal hard voor het doel bracht precies voor de voeten van Just van Wijk die vanuit een moeilijke hoek hard raak schoot: 2 - 1.

Na rust was het binnen vijf minuten echter al weer gelijk. Na een Boxtelse overtreding kreeg Haarsteeg op zo’n 20 meter van het doel een vrije trap te nemen. Van Bakel eiste de bal op en trof met links buiten het bereik van Van der Zande knap doel: 2 - 2. De bezoekers roken bloed en wilden meer. ODC speelde onrustig en er ontstonden opnieuw dreigende momenten. Desondanks kregen de tricolores vanuit de omschakeling de beste kansen. In de 63e minuut nam Van Brunschot de bal goed mee en legde hij precies op tijd terug op Sjoerd van Lokven maar de middenvelder schoot van dichtbij over. De beslissing viel tien minuten voor tijd. Haarsteeg-doelman Dumpleton bewees zijn team toen een slechte dienst. Bij een hoge voorzet vanaf links was het gevaar al geweken toen hij volkomen onnodig Van der Meijden torpedeerde. De scheidsrechter kon niet anders dan de bal op de stip leggen. Sjoerd van Lokven hield het hoofd koel en schoot de toegekende strafschop onberispelijk binnen: 3 - 2. In de resterende minuten zette Haarsteeg alles op alles om voor de derde keer langszij te komen. Het werd nog behoorlijk spannend omdat ODC naar de zin van trainer Carlo Vorstenbosch veel te veel naar achteren ging lopen in plaats van vooruit te verdedigen. Maar de tricolores hielden uiteindelijk stand en trokken daarmee een zwaarbevochten overwinning over de streep.
ODC is door de zege gestegen van de zesde naar de derde plaats op de ranglijst met 21 punten uit 13 wedstrijden. Daarmee staan de tricolores 4 punten achter koploper FC Engelen dat opnieuw verloor en 1 punt achter SVSSS dat met een wedstrijd minder nu tweede staat.

Volgende week zondag 24 februari gaat ODC in Sint Michielsgestel op bezoek bij buurman SCG’18.