&

ODC 1 - BMC 1

ODC komt goed uit de winterstop met winst op BMC

Zondag 3 februari ODC is het nieuwe kalenderjaar uitstekend begonnen. De tricolores wonnen op eigen veld afgetekend met 4 - 0 van BMC. De ploeg van trainer Carlo Vorstenbosch sloeg op de juiste momenten toe. Frank Kuppens en Sjoerd van Lokven zorgden voor de 2 - 0 ruststand. Na de pauze maakten Dirk van der Struijk en Joep van der Meijden het kwartet aan doelpunten vol. Door de overwinning is ODC opgerukt naar de zesde plaats op de ranglijst met 18 punten uit 12 wedstrijden.

Het was voorafgaand aan de thuiswedstrijd tegen BMC de vraag hoe ODC uit de winterstop zou komen. De tricolores hadden slechte herinneringen aan de laatste wedstrijd voor de winterstop. Vlak voor de kerst werd in Drunen volkomen onnodig verloren van RKDVC. Spits Remco Schellekens kreeg in die wedstrijd twee keer geel waardoor hij tegen BMC aan de kant moest blijven. Trainer Vorstenbosch kon voorin ook geen beroep doen op de geblesseerde Lex van den Biggelaar waardoor er wat geïmproviseerd moest worden. Dat betekende onder meer dat back Just van Wijk naar de linksbuitenplek werd doorgeschoven.

In de eerste 20 minuten van de wedstrijd viel er weinig te beleven. Pas in de 24e minuut kon de eerste kans genoteerd worden. Sjoerd van Lokven speelde op de achterlijn twee tegenstanders uit en zag zijn schot in de korte hoek door keeper Jesper Langenhuijsen naast getikt worden. Bij de hoekschop die volgde kreeg BMC de bal niet weg. Via enkele spelers kwam de bal voor de voeten van Frank Kuppens die het overzicht behield en scoorde: 1 - 0. Vijf minuten later was het opnieuw raak. ODC kwam er snel uit na een aanval van de bezoekers waarbij Aerd van Brunschot de bal doorspeelde naar Sjoerd van Lokven die de keeper uitspeelde en koelbloedig afrondde: 2 - 0. Vlak voor de pauze kregen de tricolores tot twee keer toe de kans om de score nog verder uit te breiden maar Joep van der Meijden stuitte op doelman Langenhuijsen en Van Wijk schoot de bal van dichtbij in het zijnet.
Na rust namen de gasten - die tot dan toe nog weinig hadden laten zien - het initiatief. Het leidde tot een goede kopkans voor Gijs van der Voort die rakelings naast het Boxtelse doel ging. Precies op het juiste moment sloeg ODC weer toe. In de 56e minuut werd de doorgebroken Van Brunschot door een Berlicumse verdediger onreglementair gestuit waarna de tricolores op zo’n 20 meter van het doel een vrije trap kregen. Specialist Dirk van der Struijk ontfermde zich over de bal en schoot met een prachtige curve raak in de bovenhoek: 3 - 0. Een kleine tien minuten later viel ook nog de vierde treffer. Het was een prachtige treffer van Van der Meijden die vanaf de eigen helft op volle snelheid de hele BMC-defensie zijn hielen liet zien en oog in oog met doelman Langenhuijsen het hoofd koel hield en beheerst scoorde (4 - 0). In het laatste kwartier kreeg ODC nog mogelijkheden op meer treffers maar de scherpte was er een beetje vanaf waardoor het uiteindelijk bij 4 - 0 bleef.

Door deze dikverdiende overwinning zijn de tricolores opgeklommen naar plaats zes op de ranglijst met 18 punten uit 12 wedstrijden. Het staat vanaf plaats twee redelijk dicht bij elkaar want de achterstand op Haarsteeg dat tweede staat, is slechts drie punten.

Volgende week zondag 10 februari gaat ODC in Udenhout op bezoek bij SVSSS.