&

Nieuwkuijk 1 - ODC 1

ODC deelt de punten met Nieuwkuijk

ODC heeft zondag 24 maart op bezoek bij Nieuwkuijk met 1 - 1 gelijkgespeeld. De tricolores hadden het lastig tegen een ploeg die zich veel liet inzakken en knokte voor elke meter. Na een uur spelen kwam Nieuwkuijk op voorsprong maar binnen vijf minuten scoorde Frank Kuppens de gelijkmaker. Bijna was ODC er nog met de winst vandoor gegaan maar Joep van der Meijden raakte in de blessuretijd de lat. Door het puntverlies is de Boxtelse ploeg nu gezakt naar de vierde plaats met 28 punten uit 16 wedstrijden. Omdat koploper FC Engelen verloor, is de achterstand in punten echter verkleind naar slechts één punt.

ODC had dit seizoen nog niet tegen Nieuwkuijk gespeeld. In januari werd de thuiswedstrijd vanwege het slechte weer namelijk afgelast. Op bezoek bij Nieuwkuijk moest trainer Carlo Vorstenbosch het doen zonder zijn geblesseerde smaakmaker Sjoerd van Lokven waardoor hij wat aanpassingen in zijn team moest doen. ODC had het vanaf het begin lastig met de stugge thuisploeg. In de 8e minuut kreeg Nieuwkuijk vanuit de omschakeling een grote kans maar gelukkig voor ODC ging de bal naast. In aanvallend opzicht lieten de tricolores voor de pauze weinig zien. ODC ging veel te veel mee in het opportunistische spel van gastheren met veel lange en hoge ballen. Als de Boxtelse ploeg dan eens aan voetballen toe kwam dan was het tempo vaak te laag of de passing onzuiver. Na een klein half uur viel er een kans te noteren. Vanaf rechts bracht Joep van der Meijden de bal laag voor het doel. Just van Wijk anticipeerde goed maar zijn schot werd door een Nieuwkuijkse verdediger geblokt.

Vlak na rust zette ODC eindelijk een mooie aanval op. Van der Meijden kwam in kansrijke positie maar Nieuwkuijk-doelman Dave Tausch wist de inzet tot corner te verwerken. De uitvallen van de thuisploeg leidden een paar keer tot onrust in de Boxtelse defensie. Na een uur spelen kwam ODC op achterstand. Een hard en zuiver geplaatst schot van Mitchel Fitters verdween voorbij de kansloze Jordy van der Zande in de kruising: 1 - 0. Voor de tricolores was de achterstand het sein om verder naar voren te gaan spelen. Van der Meijden en aanvoerder Roel van Lokven kregen allebei een goede schietkans maar allebei de keren ging de bal naast. In de 65e kreeg ODC een corner. Van der Meijden bracht de bal voor waarna er een scrimmage ontstond en evenals vorige week was het Frank Kuppens die attent was en de bal over de doellijn gleed: 1 - 1. ODC wilde erop en erover. In de 68e minuut gaf Van Wijk vanaf links een prima voorzet maar kon Tijn Boons de bal net niet goed meekrijgen om af te ronden. Aan de andere kant was het opletten voor tegenaanvallen van Nieuwkuijk. In de 77e minuut haalde Sven Janssen verwoestend uit maar voorkwam Van der Zande met een uitstekende redding dat de thuisploeg opnieuw op voorsprong kwam. Diep in de blessuretijd kreeg ODC de uitgelezen mogelijkheid om alsnog de drie punten mee naar huis te nemen. Van der Meijden was op links zijn tegenstander te vlug af. Oog in oog met de keeper knalde hij de bal keihard op de lat. Uit de rebound had de 1 - 2 alsnog kunnen vallen maar invaller Lex van den Biggelaar schoot de bal hoog over het doel.