&

FC Engelen 1 - ODC 1

ODC wint verdiend bij koploper Engelen

ODC heeft zondag 31 maart FC Engelen onttroond als koploper van de derde klasse C. In Engelen wonnen de tricolores verdiend met 0 - 3. Voor de pauze was Remco Schellekens tweemaal trefzeker. Vlak na rust gooide Joep van der Meijden de wedstrijd in het slot met een derde Boxtelse treffer. Het is nu spannender dan ooit bovenin waar ODC door de overwinning is gestegen naar de derde plaats met 31 punten uit 17 wedstrijden.

Voorafgaand aan de confrontatie met ODC stond FC Engelen nog steeds bovenaan maar sinds de winterstop wordt de voorsprong met de week kleiner. De tricolores startten met dezelfde basiself als de week daarvoor in Nieuwkuijk. Al na drie minuten kreeg de ploeg van trainer Carlo Vorstenbosch de kans om de leiding te nemen. Just van Wijk kwam vanaf links gevaarlijk door maar zag zijn inzet op het nippertje gekeerd worden door Engelen-doelman Sam Pijnenburg. Daarna kwam Engelen wat beter in het spel maar verder dan een overgeschoten vrije trap kwam de thuisploeg niet. Na een splijtende pass van Remco Schellekens kwam Joep van der Meijden in de 18e minuut vrij voor Pijnenburg maar weer redde de doelman. Vijf minuten later waren de rollen omgedraaid. Van der Meijden zette Schellekens met een leep balletje vrij voor het doel waarna de spits het koelbloedig afrondde: 0 - 1. ODC was in deze fase de veel betere ploeg en in de 30e minuut leidde dat tot een tweede treffer. Tijn Boons ging diep op rechts, controleerde de bal en speelde precies op het juiste moment Schellekens aan die verwoestend uithaalde: 0 - 2. Na de tweede treffer nam ODC wat gas terug. FC Engelen kon daardoor wat meer het initiatief nemen. De ploeg probeerde door de Boxtelse defensie heen te dringen met korte combinaties rond de zestien maar de ODC-verdedigers stonden steeds goed.

Na rust kreeg Schellekens meteen de gelegenheid om zijn derde treffer van de middag te maken maar hij miste doel. Niet veel later kwam ODC er opnieuw pijlsnel uit. Schellekens bediende Van der Meijden die in eerste instantie nog op de keeper stuitte maar in de rebound alsnog raak schoot : 0 - 3. Daarmee was de wedstrijd na 50 minuten eigenlijk al gespeeld. ODC vond het wel best en liet FC Engelen komen. De thuisploeg probeerde het wel maar wist nauwelijks een kans te creƫren. En als het al eens gevaarlijk werd dan kon ODC steeds vertrouwen op Jordy van der Zande. Zo redde de Boxtelse keeper in de 65e minuut knap bij een afstandsschot van Dylan Dominques. In de laatste fase gebeurde er nauwelijks nog iets noemenswaardigs. ODC boekte daardoor een verdiende maar ook zeer belangrijke overwinning.
BVV is door de nederlaag van FC Engelen de nieuwe koploper met 32 punten uit 18 wedstrijden. SVSSS en ODC staan respectievelijk 2e en 3e, allebei met 31 punten maar de ploeg uit Udenhout heeft 16 wedstrijden en de tricolores hebben er al 17 op de teller staan. Het is dus spannender dan ooit aan kop in de derde klasse C. Daarnaast heeft ODC door de overwinning ook de koppositie in de tweede periode gepakt.

Volgende week zondag 7 april staat er opnieuw een topper op het programma want dan speelt ODC opnieuw tegen FC Engelen. Dit keer spelen de tricolores thuis. De wedstrijd begint om half drie.