&

BMC 1 - ODC 1

ODC pakt drie belangrijke punten bij BMC

ODC heeft uitstekende zaken gedaan door uit bij BMC met 0 - 1 te winnen. Remco Schellekens zorgde na 25 minuten spelen voor het enige doelpunt. Doordat de tricolores de tweede treffer er maar niet in kregen, bleef het tot het einde toe spannend. Door de overwinning is ODC nu opgeklommen naar de vijfde plaats op de ranglijst met 11 punten uit 8 wedstrijden.

ODC heeft het de laatste jaren altijd lastig als er uit tegen BMC gespeeld moet worden. De dorpsclub uit Berlicum deed het vorig seizoen uitstekend met een nog jonge ploeg. Net als bij ODC vallen de resultaten dit seizoen nog wat tegen. Maar de winnaar van de wedstrijd in Berlicum zou zich na afloop in het linkerrijtje kunnen scharen dus er stond heel wat op het spel. De beide ploegen begonnen afwachtend aan het duel. Het spel speelde zich vooral op het middenveld af en kansen waren er nauwelijks. De eerste kans van de wedstrijd was voor ODC en toen was het ook meteen raak. In de 25e minuut speelde Sjoerd van Lokven zich met een knappe lichaamsbeweging vrij waarna hij Remco Schellekens precies in de loop aanspeelde. De Boxtelse spits bleef vervolgens kalm en plaatste de bal langs keeper Jesper Langenhuijsen in het doel: 0 - 1. Tien minuten later zette ODC goed druk en kreeg Joep van der Meijden een uitgelezen kans om de score te verdubbelen maar hij strandde op keeper Langenhuijsen. Van der Meijden bleef de man met de meeste dreiging. Vlak voor rust speelde hij zich opnieuw vrij maar weer voorkwam Langenhuijsen een Boxtelse treffer.

Na de pauze was de eerste kans opnieuw voor ODC. In de 58e minuut zette Just van Wijk met een splijtende pass Van der Meijden vrij voor het doel maar weer redde de doelman. Nadat ook Joep Timmermans en Jasper Vorstenbosch namens ODC de kansen niet verzilverden, vreesden de Boxtelse supporters dat de treffer wel eens aan de andere kant zou kunnen vallen. Want BMC kreeg in het laatste kwartier een paar gevaarlijke vrije trappen en corners. Maar de ODC-defensie kon gelukkig stand houden al bleef het tot het einde toe spannend. Lex van de Biggelaar raakte in de blessuretijd nog een keer de lat en dat bleek het laatste noemenswaardige feit van de wedstrijd te zijn.
Zo behaalde ODC drie belangrijke maar ook dik verdiende punten al kan het voetballend nog altijd beter. Het team staat nu vijfde op de ranglijst met 11 punten uit 8 wedstrijden. De onderlinge verschillen zijn klein dus het kan nog alle kanten op.

Volgende week zondag 25 november speelt ODC thuis tegen BVV. De wedstrijd begint zoals altijd om half drie.