&

Taxandria 1 - ODC 1

ODC blameert zich opnieuw tegen een laagvlieger

ODC heeft zondag 8 april opnieuw zwaar teleurgesteld. Tegen het laaggeplaatste Taxandria werd er met 2 - 1 verloren. Te veel tricolores gaven in Oisterwijk niet thuis. Alle doelpunten vielen in de laatste tien minuten waarbij Willem van de Kerkhof voor de enige Boxtelse treffer tekende. Door de nederlaag is het nu definitief een verloren seizoen geworden.

Na de nederlaag op witte donderdag tegen Schijndel had ODC wat recht te zetten tegen het laaggeplaatste Taxandria. Zonder de geschorste Remco Schellekens maar weer met Willem van de Kerkhof en Frank Kuppens in de gelederen had ODC het vanaf het begin lastig op het hobbelige veld in Oisterwijk. Goed combinatievoetbal was nauwelijks mogelijk. De thuisploeg hield de ruimtes klein en leunde voornamelijk achterover. Omdat de tricolores in een veel te laag tempo speelden, kon Taxandria vrij gemakkelijk op de been blijven. Opnieuw leek het er op dat veel spelers dachten dat het vanzelf wel goed zou komen. Maar zo werkt het nu eenmaal niet. Tot de rust gebeurde er nauwelijks iets dat het vermelden waard was.
Na de pauze kwam er aanvankelijk wat meer beleving in het spel van de Boxtelse ploeg. En toen kwamen ook de eerste kansen. Bart Dammers mikte in de 49e minuut net over het doel na goed voorbereidend werk van Lex van de Biggelaar. De grootste kans was er in de 63e minuut toen Aerd van Brunschot de lat raakte nadat Van de Kerkhof een lange bal van Frank van der Struijk had doorgekopt. Een minuut later was het opnieuw bijna raak. Aerd van Brunschot schoot een voorzet van zijn broer Stein rakelings over het doel van Taxandria. Een paar minuten later kwam ODC aan de andere kant goed weg toen Maikel Wolfs namens de thuisploeg wel heel erg ver mocht doorlopen. Jordy van der Zande was gelukkig attent en wist de Oisterwijker het scoren te beletten. In het laatste kwartier werd Van de Kerkhof de spits in gedirigeerd. Het leidde tot veel onrust in de verdediging van Taxandria maar tegelijkertijd vielen er ook gaten in de Boxtelse defensie. In de 82e minuut leidde dat tot de openingstreffer van de thuisploeg. Dennis van Berkel stond opeens vrij voor het doel en profiteerde daar optimaal van: 1 - 0. Een minuut later was het echter al weer gelijk. Dammers zette vanaf links voor en Van de Kerkhof kopte knap binnen: 1 - 1. Met nog een paar minuten te gaan wilde ODC ook nog de overwinning binnenhalen. De goed ingevallen Dirk van der Struijk bracht de bal een paar keer gevaarlijk in de vijandelijke zestien. De precisie in de afronding ontbrak echter. In de slotminuut trok ODC toch nog aan het kortste eind. Bij een gemakkelijk gegeven vrije trap op de rand van de zestien stond de ODC-muur niet goed waardoor Van Berkel de bal laag in de hoek kon schieten: 2 - 1.
Met nog zeven wedstrijden te gaan is het eigenlijk al een verloren seizoen voor de tricolores. Er zit veel meer in deze ploeg maar als er te weinig beleving is en te veel spelers niet thuis geven, wordt het een lastig verhaal. Toch moeten ze maar proberen om er de rest van het seizoen het beste van te maken. De eerstvolgende wedstrijd wordt volgende week zondag 15 april gespeeld. ODC ontvangt dan Nieuwkuijk.

Auteur :Sjef Engelbart