&

RKDVC 1 - ODC 1

ODC boekt zakelijke overwinning in Drunen

Na een mindere reeks in de afgelopen weken heeft ODC zondag 18 februari eindelijk weer eens een goed resultaat neergezet. Uit tegen RKDVC werd er met 0 - 3 gewonnen. Remco Schellekens zette de tricolores al vroeg in de wedstrijd op voorsprong. In een niet al te hoogstaande wedstrijd maakte ODC het na rust zakelijk af door treffers van Stein van Brunschot en Lex van de Biggelaar. Door de overwinning is ODC een plekje gestegen op de ranglijst en staat het nu vijfde met 24 punten uit 14 wedstrijden.

Met Erik Tromp en Frank van den Berg als technisch duo op de bank was ODC afgereisd naar Drunen voor de altijd lastige uitwedstrijd tegen RKDVC. Vorig seizoen werd de wedstrijd daar nog diep in de blessuretijd verloren na een dubieuze penalty. ODC kende wat blessuregevallen waardoor Just van Wijk en Stein van Brunschot de kans kregen om zich in de kijker te spelen. De wedstrijd begon goed voor de Boxtelse ploeg. In de zevende minuut werd een verre ingooi van Dirk van der Struijk met het hoofd verlengd waarna Remco Schellekens met een halve omhaal knap de 0 - 1 binnenschoot. Op het hobbelige veld hadden de beide partijen er vervolgens de grootste moeite mee om de bal lang in de ploeg te houden. Dat leidde tot veel felle duels om de bal op het middenveld. Veel doelkansen waren er niet. De grootste kans was vlak voor rust voor de tricolores. Na een goede voorbereidende actie van Schellekens aan de linkerkant kreeg Sjoerd van Lokven de uitgelezen mogelijkheid om de score te verdubbelen maar hij raakte de bal niet goed.

Na de pauze drong RKDVC aan maar de ODC-verdediging stond meestal goed waardoor doelman Jordy van der Zande niet al te veel moeite hoefde te doen om zijn doel schoon te houden. De wedstrijd hobbelde zo voort en ODC kreeg wat mogelijkheden via de omschakeling. In de 65e minuut had doelman Daan Dekkers de grootste moeite met een lage schuiver van Stein van Brunschot waarna Schellekens net te laat was om de terugspringende bal in het doel te schieten. Maar een minuut later was het wel raak. Na een goede actie van Schellekens kwam de bal weer voor de voeten van Van Brunschot die de bal zuiver in de rechteronderhoek schoot: 0 - 2. RKDVC had nog een paar aanvallende wissels maar veel maakte het niet uit. De tricolores hadden hun zaakjes achterin goed op orde. Diep in de blessuretijd voerde ODC de perfecte counter uit waarbij Schellekens niet zelfzuchtig was en de treffer aan Lex van de Biggelaar gunde: 0 - 3. Dat was tevens de eindstand.

Hopelijk hebben de tricolores met deze overwinning de stijgende lijn weer te pakken. Of dat werkelijk zo is zullen we komende zondag 25 februari zien. ODC gaat dan op bezoek bij FC Engelen. Let op: de wedstrijd in Engelen begint al om 14.00 uur.

Auteur :Sjef Engelbart