&

ODC 1 - RKDVC 1

Laatste competitiewedstrijd valt in het water

ODC en RKDVC speelden zondag 27 mei in de laatste competitiewedstrijd een duel waarbij er niks meer op het spel stond. Noodweer boven Boxtel zorgde ervoor dat de scheidsrechter de wedstrijd na 71 minuten moest staken. De tricolores stonden op dat moment met 2 - 1 voor door treffers van Stein van Brunschot en Remco Schellekens. Het restant van de wedstrijd - die in het teken stond van het afscheid van Willem van de Kerkhof, Bart Dammers, Bas Verkaik en Frank van den Berg – zal a.s. donderdag 31 mei worden uitgespeeld.

Op de laatste speeldag stond er voor zowel ODC als tegenstander RKDVC niks meer op het spel. De beide teams konden vrijuit voetballen. Maar al te hoogstaand was het daardoor niet. In de beginfase kreeg Osman Bostanci namens de gasten uit Drunen twee goede mogelijkheden maar allebei de keren schoot hij naast. ODC kon daar alleen een schot van Remco Schellekens tegenover stellen dat eindigde in de handen van de keeper. Na tien minuten spelen begon het keihard te regenen en twee minuten later moest de scheidsrechter het spel voor de eerste keer stil leggen omdat het begon te onweren. Na een dikke vijf minuten kon het spel weer hervat worden. In de 25e minuut werd ODC voor het eerst echt gevaarlijk. Bart Dammers schoot de bal van ver in één keer richting Frank van der Struijk. De mee opgekomen verdediger kon de bal echter net niet goed genoeg raken voor de 1 - 0. Maar ODC bleef de aanval zoeken. In de 36e minuut werd de bal diep gespeeld op Schellekens. De spits kon er net niet bij maar doelman Dekkers schrok daar klaarblijkelijk zo van dat hij de bal precies in de voeten van Stein van Brunschot plaatste die vervolgens weinig moeite had om het net te vinden: 1 - 0. Lang konden de tricolores niet van de voorsprong genieten want vijf minuten later was het al weer gelijk. Aan de linkerkant was Bostanci de ODC-verdedigers te snel af waarna hij de bal onder doelman Robbie Roelofs door in het doel prikte: 1 - 1. Op slag van rust had Schellekens nog een mooi geplaatst schot in huis. De bal leek de kruising in te zeilen maar keeper Dekkers voorkwam erger voor zijn ploeg.

Na de pauze gebeurde er aanvankelijk weinig. En als er wat gebeurde dan was Schellekens er meestal bij betrokken. In de 55e minuut kopte hij over na een voorzet van Dirk van der Struijk en twee minuten later had hij een fraaie omhaal in huis die door Dekkers met de grootste moeite tot corner verwerkt kon worden. Aan de andere kant had het na dik een uur spelen ook raak kunnen zijn toen centrale verdediger Bas Verhoeven van dichtbij over het Boxtelse doel kopte. In de 68e minuut kwam ODC voor de tweede keer op voorsprong. Bas van der Pasch zette op het middenveld een paar keer goed door en speelde de bal op Schellekens. De Boxtelse goalgetter controleerde de bal knap met de borst waarna hij verwoestend uithaalde: 2 - 1. Na 71 minuten spelen begonnen onweer en bliksem opnieuw. De arbiter dirigeerde de beide teams weer naar de kant maar omdat de situatie na een kwartier nog niet was gewijzigd werd de wedstrijd definitief stilgelegd. A.s. donderdag 31 mei (aanvang 19.30 uur) zullen de laatste 19 minuten van het duel worden uitgespeeld in Boxtel.

ODC eindigt waarschijnlijk op de zesde plaats in een seizoen waarin er veel meer in had gezeten. Nederlagen tegen laag geklasseerde tegenstanders zorgden ervoor dat de tricolores onnodig afzakten op de ranglijst. Na afloop werd er afscheid genomen van Willem van de Kerkhof, Bart Dammers en Bas Verkaik, jongens die zich jarenlang hebben ingezet voor ODC 1. Ook Frank van den Berg – die na de winsterstop samen met Eric Tromp de technisch verantwoordelijke man was - gaat ODC verlaten. Namens de ODC-supporters dank voor jullie inzet in al die jaren.

Na de zomervakantie beginnen we met z’n allen weer vol goede moed aan een nieuw seizoen in de derde klasse.