&

ODC 1 - Haarsteeg 1

ODC verslikt zich in Haarsteeg

Voor de tweede week op rij stond ODC na 90 minuten met lege handen. Op sportprak Molenwijk was laagvlieger Haarsteeg een stuk effectiever in de afronding. De tricolores lieten veel kansen onbenut daar waar de gasten vlak voor de pauze aan een spaarzame tegenaanval genoeg hadden om op voorsprong te komen. Dirk van der Struijk bracht ODC na een dik uur met een prachtige vrije trap langszij (1 - 1). Maar het lukte de Boxtelaren niet om er vervolgens op en er over te gaan. Integendeel, in de laatste 20 minuten profiteerde Haarsteeg tot drie keer toe van de geboden ruimte waardoor ODC uiteindelijk met 1 - 4 onderuit ging. Door de nederlaag zijn de tricolores inmiddels afgezakt naar plaats zes op de ranglijst.

Na de onnodige en ongelukkige 3 - 2 nederlaag van vorige week was er ODC alles aan gelegen om in de thuiswedstrijd tegen Haarsteeg de volle winst te pakken. Op papier zou dat geen probleem moeten zijn want de gasten stonden vooraf gedeeld tweede van onderen met slechts zes punten.

ODC kwam het beste uit de startblokken en kreeg al na drie minuten een enorme kans. Na een voorzet vanaf rechts kwam de bal bij Bas van der Pasch die van dichtbij inschoot maar zijn inzet gekeerd zag worden door doelman Robin van der Drift. Het spel speelde zich vooral af op de helft van Haarsteeg maar in de omschakeling was het voor ODC oppassen voor een snelle tegenaanval. Lex van de Biggelaar zette in de 19e minuut hard voor vanaf links maar Van der Pasch kwam een teenlengte tekort om de bal binnen te tikken. Even later speelde Sjoerd van Lokven goed Frank van der Struijk vrij maar weer was doelman Van der Drift een sta-in-de-weg voor het team van trainer Goeran van den Heuvel. In de 35e minuut liet de Haarsteegse keeper zich opnieuw van zijn beste kant zien door op fraaie wijze een hard schot van Frank van der Struijk uit zijn doel te ranselen. Naarmate de eerste helft vorderde werd het spel van ODC steeds slordiger waardoor het Haarsteeg steeds beter lukte om op de been te blijven. Vlak voor rust liep ODC lelijk in de val toen de gasten het bij een snelle counter prima uitspeelden en goaltjesdief Joost Aloserij de bal onberispelijk binnenschoot: 0 - 1.

Na de thee ging ODC nog verder naar voren spelen en kwamen er weer grote kansen. Na een afgeslagen corner zat het de tricolores niet mee toen Willem van de Kerkhof de paal raakte en Van der Pasch in de rebound opnieuw het houtwerk trof. Na dik uur spelen ging Remco Schellekens binnen de beruchte lijnen naar de grond maar zag de scheidsrechter geen penalty in de valpartij van de Boxtelse spits. Een paar minuten later was het wel raak toen ODC net buiten de 16 een vrije trap te nemen kreeg. Specialist Dirk van der Struijk zette zich achter de bal en liet doelman Van der Drift kansloos met een prachtige knal in de bovenhoek: 1 - 1. Die treffer leek het sein voor ODC om er op en er over te gaan. Van de Kerkhof was dichtbij de 2 - 1 maar zag zijn treffer terecht afgekeurd worden wegens hands. Het was zuur dat de treffer in de 71e minuut aan de andere kant viel. Opnieuw profiteerde Haarsteeg van de geboden ruimte. In eerste instantie kon doelman Jordy van der Zande nog redding brengen maar in de rebound was hij kansloos op de inzet van Sven Janssen: 1 - 2. Een minuut later werd nonchalant uitverdedigen de Boxtelse defensie fataal en kon Aloserij zijn ploeg op 1 - 3 zetten. De gifbeker moest echt helemaal leeg want in de 76e minuut werd het door Bjorn van de Wildeberg ook nog 1 - 4. In het laatste kwartier probeerde ODC nog wel om wat terug te doen maar zonder resultaat.

Door de tweede nederlaag op rij zijn de tricolores inmiddels afgezakt naar plaats zes op de ranglijst met 18 punten uit 10 wedstrijden. Het is te hopen dat trainer Goeran van den Heuvel en zijn staf de ploeg snel weer aan de praat krijgen. Het grootste probleem lijkt het benutten van kansen te zijn. Daarnaast missen enkele bepalende spelers de broodnodige vorm en dan wordt het winnen van wedstrijden steeds moeilijker. Maar in het voetbal kan het zo maar weer omslaan.

De tricolores kunnen volgende week zondag 10 december weer laten zien wat ze waard zijn. Ze gaan dan in Drunen op bezoek bij RKDVC. Let op: omdat het al vroeg donker is, begint de wedstrijd een kwartier eerder namelijk om 14.15 uur.