&

ODC 1 - FC Engelen 1

Sterk spelend ODC verslaat de koploper FC Engelen

ODC heeft zich zondag 15 oktober van zijn beste kant laten zien door lijstaanvoerder FC Engelen met 3 - 1 te verslaan. Vooral in de eerste helft speelden de tricolores erg goed. Toch kwamen de gasten uit Engelen na 20 minuten tegen de verhouding in op voorsprong. Maar nog voor de pauze bogen Lex van de Biggelaar en Sjoerd van Lokven dat om. Halverwege het tweede bedrijf zette Bas van der Pasch de 3 - 1 eindstand op het scorebord. Door deze overwinning is ODC gestegen naar de gedeeld derde plaats op de ranglijst met negen punten uit vier wedstrijden.

Tegenstander FC Engelen stond voorafgaand aan het duel tegen ODC fier aan kop met de maximale score van negen punten uit drie wedstrijden. ODC stond daar drie punten achter en zou bij een overwinning dus op gelijke hoogte komen. Opvallend in de opstelling van FC Engelen was de naam van Anthony Lurling. De 40-jarige oud prof droeg  namens de promovendus de aanvoerdersband. ODC ging furieus van start en dwong in de beginfase diverse goede kansen af. In de vierde minuut stuitte Remco Schellekens op keeper Justin Chaitram na een goedlopende Boxtelse aanval. Vijf minuten later raakte Bas van der Pasch de lat en weer later was het Bart Dammers die zijn schot via de keeper naast zag gaan. Grote man aan ODC-zijde was Lex van Biggelaar. Zijn acties vanaf de linkerkant leidden keer op keer doelgevaar in. Maar de tricolores vergaten zichzelf in die fase te belonen met een doelpunt. Nadat Schellekens in de 18e minuut een dot van een kans had gemist, was het zuur dat de treffer meteen daarna aan de andere kant viel. Na een corner kwam de bal voor de voeten van Dylan Domingues die vanaf de zestien hard en zuiver uithaalde: 0 - 1. ODC liet zich door deze tegentreffer echter niet van de wijs brengen. De met veel bezieling spelende ploeg bleef de aanval zoeken en werd daarvoor na ruim een half uur beloond. Uitblinker Van de Biggelaar passeerde vanaf links enkele tegenstanders en verraste vervolgens met een lage schuiver doelman Chaitram: 1 - 1. Vijf minuten later was het opnieuw raak. Na een mooie één-twee met Schellekens kon Sjoerd van Lokven alleen op het doel af gaan waarna hij koelbloedig afrondde: 2 - 1.

Direct na de pauze kreeg FC Engelen een enorme kans om langszij te komen maar met een katachtige reactie voorkwam doelman Jordy van der Zande de gelijkmaker. ODC liet zich in die fase wat terugdringen maar Bas van der Pasch en Roel van Lokven - de beide aanjagers op het middenveld – wisten veel aanvallen van FC Engelen in de kiem te smoren. In de 65e minuut liet Lurling zijn nog immer aanwezig klasse zien door van dichtbij op het doel te vuren. Van der Zande pareerde de inzet echter en wist er een corner van te maken. Nadat de gasten een paar keer gevaarlijk waren geweest bij corners, viel halverwege de tweede helft het bevrijdende derde doelpunt. Na een hoekschop kwam de bal bij Sjoerd van Lokven die keihard op de lat poeierde. De terugkomende bal was voor de attente Van der Pasch die er met het hoofd 3 - 1 van maakte. In het laatste kwartier perste FC Engelen er nog een slotoffensief uit. ODC hield echter stand onder leiding van het sterke centrale duo Frank Kuppens/Willem van Kerkhof. Vijf minuten voor tijd had men nog wel geluk dat een inzet van de bezoekers via de onderkant van de lat het veld weer in kwam. Roel van Lokven zorgde vervolgens voor opruiming. Aan de andere kant had zo maar de vierde ODC-treffer kunnen vallen na een vrije trap van dichtbij wegens een foutieve terugspeelbal. De free-kick eindigde uiteindelijk via Schellekens naast het doel. Vermeldenswaardig was verder nog het competitiedebuut van Jasper Vorstenbosch die vlak voor tijd de moegestreden Van de Biggelaar kwam vervangen.

Door deze knappe zege staat ODC nu samen met FC Engelen en Zwaluw VFC op een gedeeld derde plaats met negen punten uit vier wedstrijden. Dat is één puntje minder dan de nieuwe koplopers Avanti'31 en Real Lunet. Volgende week zondag 22 oktober speelt ODC opnieuw thuis. Tegenstander dan is Vlijmense Boys.