&

ODC 1 - BMC 1

Gemiste kansen en persoonlijke fouten komen ODC duur te staan

De kans op een plek in de nacompetitie is wel heel erg klein geworden voor ODC. Tegen de nummer drie BMC werd zondag 13 mei op eigen veld met 2 - 3 verloren. Die stand stond binnen 25 minuten op het scorebord. Saillant was dat alle drie de tegentreffers het gevolg waren van persoonlijke fouten. ODC kreeg gedurende de hele wedstrijd voldoende kansen om alsnog te winnen maar het zat op de beslissende momenten steeds niet mee. De enige Boxtelse treffers kwamen op naam van Dirk van der Struijk en Lex van de Biggelaar.

Na de ruime zege op Sint Michielsgestel van vorige week was er voor ODC weer hoop gekomen op een plek in de nacompetitie om promotie naar de tweede klasse. Dan moesten de mannen van Eric Tromp en Frank van den Berg op de eerste plaats alle wedstrijden zelf zien te winnen, om te beginnen thuis tegen BMC. Deze ploeg had zich middels het winnen van de tweede periodetitel al geplaatst voor die nacompetitie.Bij ODC ging in de beginfase veel fout. In de derde minuut werd de bal tot twee keer toe verkeerd uitverdedigd en bij de tegenstander in de voeten gespeeld. Om dat te corrigeren greep de ODC-defensie iets te wild in binnen de eigen zestien waarna de scheidsrechter de bal op de stip legde. Sjors van Zoggel verzilverde de toegekende strafschop moeiteloos: 0 - 1. Vijf minuten later leed ODC opnieuw onnodig balverlies en was een overtreding net buiten de zestien nodig om de BMC-aanval te stoppen.

Roël Tibosch schoot de toegekende vrije trap langs de muur en keeper Robbie Roelofs verkeek zich daar vervolgens zodanig op dat het na acht minuten al 0 - 2 stond. Vijf minuten later deed ODC wat terug. Vanaf de rechterkant schoot Dirk van der Struijk in één keer op het Berlicumse doel. Keeper Jesper Langenhuijsen zag de bal over zich heen in de kruising vliegen: 1 - 2. Kort daarna was de marge echter al weer twee doelpunten. Vanaf rechts werd de bal door BMC hoog voor het Boxtelse doel gegooid. De ODC-defensie was daarbij niet alert genoeg en spits Van Zoggel zag de bal via zijn hoofd het doel in gaan: 1 - 3. In de 23e minuut kwam ODC weer wat dichterbij. Het was een prima aanval waarbij Bas Verkaik een dieptepass gaf op Bart Dammers. De voorzet van Dammers die volgde werd door Lex van de Biggelaar knap binnengeschoten: 2 - 3. ODC kwam daarna beter in de wedstrijd en BMC werd steeds verder teruggedrongen op de eigen helft. Remco Schellekens kreeg vlak voor rust tot twee keer toe een goede kans maar allebei de keren zat de BMC-keeper er goed bij. Op slag van rust leek de 3 - 3 alsnog te vallen. Bij een enorme scrimmage voor het Berlicumse doel werd de bal een paar keer van de lijn gehaald waarna Dirk van der Struijk uiteindelijk over schoot.

Het eerste kwartier na rust bleef ODC drukken. De kansen bleven komen maar de tricolores hadden veel pech in de afronding. Schellekens kopte een keer net naast, Van de Biggelaar miste van dichtbij en Verkaik vond keeper Langenhuijsen op zijn weg nadat hij door Sjoerd van Lokven vrij voor het doel was gezet. BMC bleef loeren op de counter. Gelukkig voor ODC werd door goed ingrijpen van keeper Roelofs en Frank van der Struijk voorkomen dat Van Zoggel zijn derde treffer kon scoren. Roelofs redde even later ook nog goed bij een inzet van invaller Bram Verhoeven. De Boxtelse ploeg kreeg tot het einde toe kansen op de gelijkmaker. Schellekens had vlak voor tijd het geluk niet aan zijn zijde en stuitte opnieuw op doelman Langenhuijsen. Uit de corner die volgde kopte Frank van der Struijk van dichtbij over. Het leek wel alsof de bal er echt niet meer in wilde.

Door de 2 - 3 nederlaag is ODC ingehaald door FC Engelen en afgezakt naar de zesde plaats op de ranglijst. Een kans op een plek in de nacompetitie is er nog wel maar is een stuk kleiner geworden.

Volgende week zondag 20 mei spelen de tricolores uit tegen koploper Real Lunet. Bij winst is de ploeg uit Vught kampioen. Het is aan ODC om het kampioensfeestje te verstoren.