Stuur uw sport & nieuws berichten in naar    www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        Stuur uw sport & nieuws berichten in naar        www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        
 
 


Boxteldigitaal
sport
&
nieuws

 

 
 
 
 
 

 

 

 

 
 
 

 

ODC G1 - Bavel G1
 

 

ODC G1 vermaakt publiek met spannend duel tegen Bavel G1

Vandaag kwam de jubilerende club Bavel op bezoek bij ODC . Nadat zij hun 80 jarig feest in de maand oktober achter de rug hadden, traden zij vandaag onder een heerlijk stralend najaars zonnetje aan tegen koploper ODC.  Na een stevige warming up van beide teams ging de wedstrijd van start. In de beginperiode kregen beide teams wat gevaarlijke situaties voor beidedoelen. Maar in het eerste kwartier hielden beide keepers de stand op een 0-0. Tot het moment dat een verkeerde terugspeelbal van ODC de spits van Bavel wist te scoren 0-1. Toch weer die traditonele achterstand  waar ODC mee te kampen kreeg. Gelukkig was ODC hierdoor niet van slag want meteen na de aftrap was het Egbert die zijn vlammend schot jammer genoeg gestopt zag worden door de doelvrouwe van Bavel. Die even daarna uit een mooie combinatie tussen van Dennis en Dion de laatste zag scoren 1-1. Bavel herstelde zich hier vrij snel van, met hun fysieke spel wisten zij met hun harde afstandschoten ODC onder druk te zetten en gelukkig was Francis vandaag in bloedvorm en voorkwam zo de voorsprong van Bavel, door vele knappe reddingen. Mede door de grote inzet en de geslaagde combinaties kwam ODC enigszins onder de druk uit. Uit een ogenschijnlijk verloren duel speelde Yoram al liggend de bal naar Sven die uit een kansrijke positie de 2-1 liet aantekenen.

Even daarna was het Francis zijn beurt weer, uit een keiharde voorzet wist hij een zeker doelpunt te voorkomen door de bal met zijn grote sprongkracht uit de lucht te plukken. Met de stand  2-1 ging men de rust in.

ODC kwam na de rustperiode, na het fluitsignaal van de goed leidende arbiter, sterk uit de startblokken. En ondanks dat Bavel er hier en daar wat fysiek aanwezig was bleef ODC het zoeken in het combinaren en de bal zijn werk te laten doen. Toch was het weer Bavel die met hun schoten uit de tweede lijn ODC  onder druk hield. De schoten werden of gestopt door de keeper of zeilde net langs het doel. Mede door de dirigent ''Pedro'' in de defensie, kreeg ODC meer vat op het spel met goed uitverdedigen en waar mogelijk snel omschakelen door geslaagd positie spel Het was een lust voor de toeschouwers om dit te zien. In deze periode schepte ODC zich ook vele kansen, 2x Ron ,Sven en Dion, die helaas niet tot een doelpunt leidde. Ja, ODC werd steeds sterker en liet Bavel vol verwondering toekijken hoe Dion scoorde in een scrimmage, uit een goed genomen vrije trap van Egbert, 3-1. ODC bleef domineren, ondanks dat Bavel met harde schoten probeerde verandering te brengen in de score. Het enige resultaat was dat de achterhoede van ODC onder leiding van Pedro en de briljant keepende doelman en met ook wat geluk aan hun zijde, meer vertrouwen kreeg. In de slotperiode was de pijp leeg bij Bavel en gooide men bij wijze van spreken de handdoek in de ring en kon ODC de score nog verder uitbouwen. Dit door Dion, die hiermee wederom een hattrick achter zijn naam zette 4-1. Ook Jan zag zijn harde werken en goede inzet nog beloond met een doelpunt 5-1. Dit was de eindstand en konden de coaches mede terug kijken op hun inzet en leerproces van de dinsdagavond trainingen. Waarvan men vandaag de vruchten kon aanschouwen. Allen tevreden : coaches, spelers, supporters. Conclusie : een dijk van een wedstrijd.
Volgende week is er geen wedstrijd voor ODC G1.

Auteur Frans van de Wiel
Meer ODC voetbal nieuws >>>>


14-10-2017
 
 
ODC G1 - Bavel G1
 
 
 
Bekijk de foto`s >>>>

Blijf op de hoogte van sport & nieuws en volg www.boxteldigitaal .nl op instagram, twitter of like ons via facebook 

 
 

 

 

 
  
 

 
 
 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
copyright © www.boxteldigitaal .nl (hoby)